BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny SQL Server rettes mot større kunder

Microsofts databasesystem har kommet i en ny versjon.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
22. apr. 2010 - 11:31

Microsoft kunngjorde i går at selskapets SQL Server 2008 R2 er ferdig i en RTM-utgave (Release to Manufactoring). Kunder med vedlikeholdsavtale vil få tilgang til denne nye versjonen temmelig umiddelbart, mens den vil bli allment tilgjengelig i løpet av mai.

Den nye utgaven av databasesystemet inkluderer en mengde nyheter, men sentralt er det økte fokuset på større kunder.

Dette gjøres blant gjennom en ny Datacenter-utgave som støtter opptil 256 logiske prosessorer og bedre mulighet for å jobbe med virtualisering.

- Dette skal gi enda bedre på skalerbarhet og støtte for større systemer, forteller Børge Hansen, produktsjef for SQL Server i Microsoft Norge, til digi.no

Han lover også støtte for nye scenarier i store bedrifter.

Børge Hansen, produktsjef for SQL Server i Microsoft Norge.
Børge Hansen, produktsjef for SQL Server i Microsoft Norge.

- Vi har også fokus på enklere drift, utrulling, live migrering og administrasjon i virtuelle miljøer,

Et annet område som Microsoft fokuserer på med nye versjonen, er business intelligence. Hansen forteller at de nye Office- og SharePoint-produktene i større grad vil bygge en helhet rundt dette.

- Vi fokuserer med lanseringen også på tilgjengeliggjøring og kontroll av informasjon, sier Hansen

- Vi ser i økende grad at større bedrifter har et behov for kontroll av eierskap av data, forteller han. Dette kalles for SQL Server Master Data Services

Som eksempel trekker han fram et eksempel hvor man skal kontrollere hvilke systemer som eier postnummerregisteret og hvilke systemer som vil oppdateres ut fra dette.

En annen nyhet er Self-Service Business Intelligence som kan brukes til å tilgjengeliggjøre data for flere brukere, samtidig som at tilgangen styres av IT-avdelingen.

Rapportfunksjonene i Microsoft SQL Server R2 skal være forbedret.
Rapportfunksjonene i Microsoft SQL Server R2 skal være forbedret.

- StreamInsight er noe helt nytt fra Microsoft. Det handler om kompleks eventhåndtering, hvor store datamengder håndteres mens de kommer inn, føre de blir lagret og eventuelt prosessert i etterkant, forteller Hansen.

Et eksempel på bruk av dette er ved innhenting av informasjon fra mange sensorer, for eksempel i oljeindustrien. Hansen kaller det hele for «analyse in flight».

Det nye administrasjonsverktøyet i SQL Server 2008 R2.
Det nye administrasjonsverktøyet i SQL Server 2008 R2.

PowerPivot er på sin siden en ny Excel-plugin som ifølge Hansen skal gjøre det mulig å analysere virkelig store datasett. Som eksempel nevner Hansen et regneark med 100 millioner rader. Dette skal ifølge Hansen være løst ved å ta i bruk «ekstrem» komprimering av dataene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.