Ny SQL Server utsettes ytterligere

Microsoft skal «lansere» tre produkter i februar, men det ene kommer ikke på minst et halvår.

Ny SQL Server utsettes ytterligere

Microsoft skal «lansere» tre produkter i februar, men det ene kommer ikke på minst et halvår.

Den 27. februar skal Microsoft lansere nye utgaver av tre av selskapets viktigste produkter, Visual Studio, Windows Server og SQL Server. Visual Studio 2008 er for lengst ferdig og Windows Server 2008 ventes å bli produksjonsklar i februar. Men situasjonen for SQL Server 2008 er en helt annen.

I fjor sommer oppga Microsoft at SQL Server 2008, også kjent ved under kodenavnet «Katmai», skulle bli produksjonsklar i andre kvartal av 2008. Nå går det fram av et blogginnlegg skrevet av Francois Ajenstat, direktør for produktadministrasjon med ansvar for SQL Server, at RTM-utgaven (Release To Manufacturing) av SQL Server 2008 første vil komme i tredje kvartal. Det kan bety at SQL Server 2008 så vidt rekker å komme på markedet i år.

Under «lanseringsfesten» i februar vil Microsoft tilby en tidlig, funksjonsferdig CTP-utgave (Community Technology Preview) av SQL Server 2008. Den første RC-utgaven (Release Candidate) skal komme i andre kvartal.

Ajenstat skriver at selskapet har som mål å levere et produkt med så høy kvalitet som mulig, og at man vil ta tiden til hjelp for å gjøre dette mulig.

    Les også:

Til toppen