Ny standard for PC-kort

PCMCIA, organisasjonen bak standarden for dagens innstikkskort for bærbare PC-er, vil i løpet av 2003 har en mer moderne utgave av kortstandarden klar.

PCMCIA, organisasjonen bak standarden for dagens innstikkskort for bærbare PC-er, vil i løpet av 2003 har en mer moderne utgave av kortstandarden klar.

PC Card - eller PC-kort på norsk, ble standardisert av PCMCIA i 1995, fire år etter at organisasjonen standardiserte de elektroniske, 68-pinners grensesnittet som kortene benytter. Siden den tid har alle forbedringer blitt bygget på den opprinnelige standarden.

Nå mener PCMCIA at tiden er inne for å starte helt på nytt. Organisjonen annonserte derfor nylig NEWCARD, som er kodenavnet på spesifikasjonen til neste generasjon med PC-kort.

Detaljene rundt den nye spesifikasjonen er ikke tilgjengelig for ikke-medlemmer, men organisasjonen lover kortene skal være mindre, raskere og rimeligere enn dagens utgaver.

Størrelsen skal ifølge BBC News være på omtrent 40 prosent av dagens kredittkort-store kort, og bussteknologien vil til dels være basert på USB 2.0 og PCI Express.

PCMCIA samarbeider derfor tett med både PCI-SIG og USB-IF, organisasjonene som står bak henholdvis PCI- og USB-standardene.

Ifølge BBC News vil NEWCARD-grensesnittet i PC-ene ta to NEWCARD-kort per åpning, men det vil også være bakoverkompatibelt med dagens kort - da riktignok med bare ett kort per åpning.

Prototyper av NEWCARD ble vist fram under Intel Developer Forum som ble arrangert tidligere i februar. Den endelige standarden ventes å bli klar i år, og produkter med støtte for NEWCARD ventes å bli tilgjengelige for salg i andre halvdel av 2004.

Til toppen