BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny standard for roaming fra 3G til WLAN

I samarbeid med Intel viser Birdstep-konkurrenten Nomadix en løsning for roaming fra 3G til WLAN.

18. mai 2006 - 11:35

Med delfinansiering fra Intel har amerikanske Nomadix brukt to år på å utvikle en løsning kalt Seamless Access. Løsningen skal gi brukere sømløs roaming mellom 3G (eller 2,5 G) og trådløs Ethernet med Internett-aksess, av den typen man for eksempel finner i offentlige IP-soner («hotspots»).

Seamless Access er første gang Nomadix, kjent for å levere løsninger for trådløse IP-soner til tilbydere, utvider med noe som kan gi forente tjenester med 3G.

Ikke uventet roser Intel Nomadix-løsningen og mener Seamless Access er «et viktig framskritt» som vil gi enklere bruk av trådløse tjenester, bedre sikkerhet, og lette blant annet faktureringsprosessen for tilbyderne.

Seamless Access supplerer Nomadix-produktene til tilbydere, nærmere bestemt Nomadix Service Engine (NSE, en WLAN-gateway for fleksibel klient-håndtering) og Nomadix Interconnect Services (NIS, gir roaming mellom IP-soner, med automatisk håndtering av ulike passord og brukernavn mot forskjellige tilbydere).

På en Intel-tilstelning i London i går, demonstrerte Nomadix hvordan Seamless Access, NSE og NIS samspiller for å løse både sømløs roaming for brukerne, og nødvendige funksjoner, inklusiv fakturering, for tilbyderne.

Hensikten til Intel er å gjøre Seaming Access til en de facto industristandard.

Dette kan gjøre det vanskelig for konkurrerende løsninger, for eksempel fra norske Birdstep, å få gjennomslag for sine alternativer.

Konsernsjef i Birdstep, Petri Markkannen, sier han må få tid til å sette seg nærmere inn i nøyaktig hva Seamless Access innebærer, før han vil uttale seg.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.