Ny standard gir billigere datalagring

Nå øker farten for iSCSI, en ny standard for datalagring mellom servere som ikke trenger å stå sammen.

Skal du lagre store mengder med data i server i dag, binder du lagringsskapene og serverne sammen i et eget lagringsnett (SAN eller "storage area network") der Fiber Channel-forbindelser sørger for å oppnå hastigheter i 10 GB i sekundet-klassen.

iSCSI(Internet SCSI) er en konkurrerende standard som lover lavere priser og nye muligheter. iSCSI har vært forsinket, men nå er standarden godkjent av Internet Engineering Task Force (IETF) og både IBM og Cisco har allerede lansert utstyr.

iSCSI tilbyr to store fordeler. Den ene er at systemet bruker IP-protokollen. Den andre er at man kobler lagringsenhetene sammen med vanlige Ethernet-utstyr.

Det er stadig raskere Ethernet-standarder som har åpnet veien for iSCSI. Systemet vil la deg koble sammen lagringssystemer som står i samme rom og bygg over Ethernet. Men i tillegg vil du kunne koble sammen lagringssystemer over vanlige Internett-linjer av forskjellig kapasitet. Dette åpner for enklere synkronisering og sikkerhetskopiering.

iSCSI får nå en ekstra støttespiller. Microsoft skal lanserer produkter og støtte for for iSCSI i juni, skriver IDG.se. Microsofts støtte er spesielt viktig, fordi iSCSI åpner en ny mulighet særlig for mellomstore bedrifter som bruker mye Windows-servere.

Selskaper lover at oppdateringer for Windows 2000, XP og den kommende Windows Server 2003 skal legges ut til gratis nedlastning.

Til toppen