Ny standard gir Linux muskler

En ny standard som skal sikre at Linux-programmer fungerer på alle Linux-versjoner uten tilpasninger, vil gi Linux ytterligere markedsfart.

Bruken av Linux har eksplodert de siste årene til tross for flere utfordringer. En av dem er at det finnes så mange versjoner av Linux med hver sine små forskjeller. Dette gjør at programvareselskaper som for eksempel Oracle må velge hvilken Linux-versjon de skal tilpasse seg for.

Mange har derfor samlet seg rundt Red Hat, men dette har bremset opp konkurrentene og Linux-bransjen totalt.

Men nå er kanskje løsningen kommet.

Bransjeorganisasjonen The Free Standards Group har nå sluppet første versjon av Linux Standard Base-spesifikasjonen. Standarden gir Red Hat og de andre Linux-produsentene én felles standard, men gir dem samtidig stor frihet til å lage tillegg og tilpasninger.

Bak Free Standards Group står blant andre IBM, Hewlett-Packard og Compaq, noe som burde sikre at Red Hat og de andre Linux-produsentene tilpasser seg Linux Standard Base-spesifikasjonen.

Free Standards Group sammenligner standarden med bilbransjen, der kundene vet de alltid finner et ratt, girspak og like pedaler, selv om det er store forskjeller på andre ting.

Spesifikasjonen er lagt ut på hjemmesidene til Free Standards Group.

Neste trinn er testprogramvare som sjekker at en Linux-installasjon tilfredstiller Linux Standard-spesifikasjonen. Denne skal være klar mot slutten av året. Senere vil Free Standards Group tilby sertifisering til Linux-produsentene.

Til toppen