Ny standard skal bane vei for Linux på PC

Alle de store aktørene innen Linux er blitt enige om en standard som skal gi Linux på PC-er ny fart.

Alle de store aktørene innen Linux er blitt enige om en standard som skal gi Linux på PC-er ny fart.

Linux-bransjen går nå sammen for å gire opp Linux-bruken på PC.

Ifølge Associated Press har Free Standards Group kunngjort versjon 3.1 av Linux Standard Base: LSB 3.1. Det spesielle med denne oppgraderingen er at den for første gang også inneholder en standard for Linux på PC.

Free Standards Group omfatter blant annet AMD, Computer Associates, Debian, Dell, Fujitsu, Google, HP, IBM, Intel, MySQL, NEC, Novell, Red Flag, Red Hat, Sun og Veritas.

Den første Linux-PC-varianten som legger om til LSB 3.1-standarden er den fra Xandros. De øvrige, blant dem Debian, Novell, Red Hat og Ubuntu, antas å ville følge opp forholdsvis raskt.

Det viktige med LSB 3.1 er at utviklere er garantert at en applikasjon skrevet i samsvar med denne standarden, vil garantert kunne kjøre på alle kompatible Linux-distribusjoner. Garantien holder uavhengig av hva slags grafisk brukergrensesnitt som er installert på PC-en, det vil si KDE eller Gnome.

Free Standards Group regner med at LSB 3.1 vil fjerne en av de største hindringene mot mer utbredt bruk av Linux-baserte PC-er.

På serversiden har LSB-standarden i mange år sikret utviklerne at deres applikasjoner vil kunne kjøre på alle kompatible Linux-distribusjoner.

Til toppen