BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny standard skal gi websider du kan snakke til

Cisco, Intel og Microsoft har gått sammen om et forum som skal fremme en ny standard for talestyring av vanlige websider. SALT beskrives som et supplement til VoiceXML.

22. okt. 2001 - 11:47
SALT ForumCisco
Comverse TechnologyIntelMicrosoftPhilipsSpeechWorks



World Wide Web Consortium

VoiceXML ForumIBMOracleSun
Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Store muligheter for norsk design i USA
Store muligheter for norsk design i USA

Heldigvis er dette mindre illevarslende enn det kan virke ved første øyekast. VoiceXML er mer enn en utvidelse til XML: Det betegnes som et nytt programmeringsspråk spesielt tilrettelagt for taledrevne applikasjoner, med særlig vekt på telefoni. VoiceXML er ikke beregnet på tilrettelegging av vanlige websider, men på helt nye applikasjoner. Mens SALT går inn for samtidig bruk av flere typer grensesnitt i tillegg til tale, krever VoiceXML at man vedlikeholder atskilte applikasjoner for tale- og tradisjonelle grensesnitt.

Microsoft opplyser per e-post til digi.no at det er en viss overlapping og at det kan tenkes at uavhengige utviklere tar på seg å lage verktøy for å bygge bro mellom SALT og VoiceXML. Dette standpunktet deles av Intel som også legger vekt på at SALT og VoiceXML har hver sine styrker og begrensninger. Intel vil fortsette å støtte arbeide med begge standardene, og W3C er også engasjert i begge.

Catherine Stewart i Cisco peker på at både SALT og VoiceXML (også forkortet til VXML) bygger på standarder som er under bearbeidelse i W3C, for talegrammatikk, syntetisk tale og semantikk for naturlig språk. Hun sier at Cisco arbeider for å modularisere VoiceXML med tanke på bedre gjenbruk av komponenter mellom ulike standarder. Om lag tre firedeler av komponentene kan gjøres felles for telefonspesifikk SALT og VoiceXML, mener hun, og legger til at Cisco vil fremme et så nært samarbeid mellom de to fora som overhode mulig.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra