Ny Star Wars-episode vises digitalt

Neste Star Wars-film, "Klonene angriper", er laget helt digitalt og skal nå også vises digitalt med en superdyr prosjektør.

Neste Star Wars-film, "Klonene angriper", er laget helt digitalt og skal nå også vises digitalt med en superdyr prosjektør.

Star Wars-fans i Bergen og omegn kan virkelig gni seg i hendene. Som en av 13 kinoer i Europa har Bergen Kino klart å få låne en meget avansert digital prosjektør. Bergensere vil derfor få en filmopplevelse langt utover det vi andre vil få med analog 35 millimeter film.

Star Wars er da også laget helt digitalt og opplevelsen med en digital prosjektør til to millioner kroner, skal være alldeles spektakulær, forteller Dave Spilde, markedssjef i Unique Promotions som er medarrangør med Bergen Kino.

- Jeg har sett ti minutter i Las Vegas i en sal med folk som arbeider med 35 mm-film. Det ble stående applaus. Kontrasten, fargene og dybdeskarpheten - alt er mye bedre, sier Spilde med tungt trykk på ordet "mye".

Bergen Kino vil motta filmen på en rekke DVD-plater som så flyttes over på en spesialserver fra Avica Technology . Så sendes filmen over til prosjektøren.

Oppløsningen høres kanskje ikke all verden ut: Den er faktisk bare på 1280 x 1024, ifølge Spilde. Men det holder i massevis, selv på et stort kinolerret, lover han.

Billetter til spesialvisningen vil koste et sted mellom 150 og 100 kroner stykket.

Til toppen