Ny stil over periferiutstyret

Apple danner design-skole. Mye av det nye USB-utstyret er like lekkert som iMac-en og den nye PowerMac G3. Til og med kablene må heretter se kule ut.

Apple danner design-skole. Mye av det nye USB-utstyret er like lekkert som iMac-en og den nye PowerMac G3. Til og med kablene må heretter se kule ut.

Mengden av USB-utstyret (universell seriebuss) er for lengst tilfredsstillende. Apple snakker om et hundretalls ulike enheter i salg. Vel så interessant er at denne teknologien, som i teorien har vært tilgjengelig i PC-verdenen et par års tid, nå tydeligvis identifiseres med den første maskinen som våget å gjøre seg avhengig av den, nemlig iMac-en.

Produsentene resonnerer nok at det ikke går å kople hva som helst til maskiner med smak og stil. Alle som en velger halvveis gjennomsiktig plast og den samme blandingen av blågrønt og grått som preger den opprinnelige iMac-en. Snart spres nok de nye Apple-fargene også - drue, blåbær, mandarin, lime og jordbær.

Hos Ariston Technologies er dette svært utpreget. Her vises USB-musa Podiki Mouse med programmérbar andretast. Undersiden er blågrønn, oversiden gjennomsiktig. Formen kunne vært mer forseggjort, men det kommer nok. I samme stil har Ariston USB-baserte kortleser og videofanger, samt et stilig kamera montert som en grønn kule på en lysegrå holder, alt i delvis gjennomsiktig plast. Mens Aristons USB-kabel for tilkopling av skrivere med parallellutgang ikke er spesielt vakker, er SCSI-enden av USB-SCSI-overgangen som en iMac-mus kappet av på midten. Ariston har også stilige USB-høyttalere - 10 watt, 35 til 20.000 Hz - selv om disse følger en helt egen design.

Hos Interex gjøres det et poeng av at både USB-hub og USB-kabler følger iMac-stilen med blant annet kontakter i den nå så kjente blåfargen.

Trenger du CD-R eller CD-RW til din iMac, har Canara Technologies (mest kjent for produktnavnet QPS) en stilkonform løsning i sin nye Que. Hastigheten på skriving (R) og overskriving (RW) er 2x, mens skivene leses i 24x. Prisen i USA er 299 dollar.

Newer Technology er mest kjent for sine oppgraderingsprodukter som gir deg G3-fart på årgangs-Mac, under slagordet "Newer is better than new". På Macworld viste de for første gang eksempler på en ny linje med svært så stilige stablebare USB-enheter: diskettstasjonen uDrive og USB-hub-en uHub. Newer debutterte også sine USB-kortlesere og en USB SCSI-konverterer.

ISDN-løsningen fra Hermstedt følger også iMac-designnormen. Denne USB-enheten kommer i løpet av første kvartal, og skal gjøre ISDN like enkel som iMac-ens standardiserte modem-baserte Internett-tilknytning - en løsning til og med de fleste nybegynnere får i gang i løpet av få minutter. Prisantydningen er 300 dollar.

Til toppen