Ny stor elektronisk markedsplass for valutahandel

Den norske Bank er den eneste norske deltager i den nye valutahandelssystemet Atriax, som skal sikre bedriftskunder lett tilgang til å handle i markedet.

Den norske Bank er den eneste norske deltager i den nye valutahandelssystemet Atriax, som skal sikre bedriftskunder lett tilgang til å handle i markedet.

50 internasjonale banker har sammen med Reuters dannet en helt ny markedsplass for kjøp og salg av valuta på Internett. Fra Norden deltar også Danske Bank, SEB og Handelsbanken i tillegg til Nokia (!). Også flere multinasjonale selskaper som handler mye i valuta har meldt seg på, blant annet Cisco Systems, Microsoft og Generel Electric. Aktørene som deltar står for mer enn 50 prosent av all omsetning i valutamarkedet som daglig er på mer enn 1500 milliarder dollar.

Hensikten med portalen er å gi banker, meglere, investeringsselskaper og selskaper lett tilgang til å handle mer enn 100 valutaer online. Likviditeten i systemet skal sikre effektiv prissetting og automatiserte oppgjørsrutiner.

- Bransjen er antikk, sa Dan Morehead, sjef for det nye selskapet, til Reuters.

- Meglere sitter fortsatt i telefonen for å handle valuta med andre banker og for å få kurser, og det finnes ikke en sentral markedsplass og slettes ikke en elektronisk markedsplass. Derfor er det på høy tid med en felles markedsplass for å effektivisere handelen, og vi regner med å være i gang i første halvår 2001.

De fire største eierne er Chase Manhattan Bank, Citibank, Deutsche Bank og Reuters.

Til toppen