BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny storfusjon i telekom

Amerikanske Qwest kjøper det minste av de gjenværende lokaltelefonselskapene i USA, US West, for 35 milliarder dollar, eller 270 milliarder kroner.

Frode Eriksen
19. juli 1999 - 10:40

Samtidig vil Qwest trekke seg fra kampen om Frontier som fusjonerer med Global Crossing. Global Crossing lå tidligere an til å fusjonere med US West, men det opprinnelige budet på 30 milliarder dollar ble ikke økt da Qwest offentliggjorde et enda høyere bud for fire uker siden.

Både Qwest og Global Crossing er relativt ferske teleselskap og har fram til nå hatt fokus på infrastruktur, henholdsvis i Nord-Amerika og transatlantisk. Nå trenger selskapene kunder til sine telenett og det var i den anledning selskapene for en kort stund beilet de samme teleselskapene.

Global Crossing hadde planene klare om et tettere samarbeid og hadde fusjonsplanene klare med både Frontier og US West, men ble kuppet av høyere bud fra Qwest.

I avtalen som selskapene nå har inngått, deler Qwest og Global Crossing selskapene ved at Frontier fusjonerer med Global Crossing og Qwest overtar US West. Global Crossing betaler 11,1 milliarder dollar for Frontier.

Styrene i de fire selskapene har anbefalt de to fusjonere. Analytikere er ifølge The Wall Street Journal av den oppfatning at avtalen er en god løsning, siden det fra starten var sterk bekymring knyttet til om Qwest og Global Crossing hver for seg hadde økonomi til å foreta to fusjoner i en jafs.

Hos Qwest blir en fusjon med US West et viktig steg framover, og om fusjonen godkjennes av amerikanske tele- og konkurransemyndigheter, vil det nye selskapet konkurrere med MCI WorldCom og Sprint i størrelse.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.