Ny supportordning for MySQL-brukere

En ny ordning skal gi brukere av åpen versjonen av MySQL bedre support og sikkerhet.

Databasesystemet MySQL lisensieres i dag på to ulike måter, kommersielt eller som åpen kildekode under GPL (GNU General Public License). Kunder som ønsker å integrere MySQL i løsninger må lukket kildekode, for eksempel uavhengige programvareutviklere, må velge den kommersielle lisensen, mens de fleste andre kan benytte åpen kildekode-versjonen, som er fritt tilgjengelig. Det kreves da at kildekoden til løsninger som integrerer MySQL, utgis under som GPL, med åpen kildekode.

Det er ventet at MySQL i løpet av dagen vil annonsere det som kalles MySQL Network, en årlig abonnementstjeneste for brukere av GPL-versjonen av databasesystemet. Dette skal gi disse brukerne nye muligheter.

Mårten Mickos, administrerende direktør i MySQL, sier til News.com at målet med å satse bredere på GPL er å forenkle lisensieringen for selskaper.

Gjennom MySQL Network-programmet skal kunder få tilgang til sertifiserte utgaver av MySQL-databasen, supporttjenester, juridisk skadesløsholdelse og tilgang til en kunnskapsbase med teknisk informasjon. Selskapet skal også starte opp varslingstjenester med informasjon om feil og nye egenskaper, samt tilby installasjonshjelp.

- Å kombinere supporttjenester med skadesløsholdelse i en abonnementstjeneste vil appellere til bedriftskunder som ønsker å redusere risikoen ved å benytte åpen kildekodeprogramvare, sier Mickos. Tjenesten vil prises etter antallet servere, lengden på kontrakten.

Supportdelen er inndelt i ulike klasser, Basic, Gold, Silver og Platinum. Platinum-nivået skal gi 24/7 telefonstøtte og webaksess, samt garantert responstid på mindre enn 30 minutter ved alvorlige problemer. Platinum-prisen for én server med ett års varighet, skal være 4995 dollar.

Ellers er det klart at MySQL er forsinket med versjon 5.0 av databasesystemet. Betautgaven skulle ha blitt utgitt i slutten av januar, men vil først komme i løpet av de neste ukene. Til InfoWorld sier Mickos at selskapet har utsatt utgivelsen for å sikre bedre kompatibilitet med løsninger fra selskapets partnere.

MySQL 5.0 vil være den første utgaven av databasesystemet som er klargjort for enterprise-løsninger. Blant nyhetene er lagrede prosedyrer og triggere. Den endelige versjonen er planlagt senere i år.

Til toppen