Ny supportordning for MySQL-brukere

En ny ordning skal gi brukere av åpen versjonen av MySQL bedre support og sikkerhet.

En ny ordning skal gi brukere av åpen versjonen av MySQL bedre support og sikkerhet.

Databasesystemet MySQL lisensieres i dag på to ulike måter, kommersielt eller som åpen kildekode under GPL (GNU General Public License). Kunder som ønsker å integrere MySQL i løsninger må lukket kildekode, for eksempel uavhengige programvareutviklere, må velge den kommersielle lisensen, mens de fleste andre kan benytte åpen kildekode-versjonen, som er fritt tilgjengelig. Det kreves da at kildekoden til løsninger som integrerer MySQL, utgis under som GPL, med åpen kildekode.

Det er ventet at MySQL i løpet av dagen vil annonsere det som kalles MySQL Network, en årlig abonnementstjeneste for brukere av GPL-versjonen av databasesystemet. Dette skal gi disse brukerne nye muligheter.

Mårten Mickos, administrerende direktør i MySQL, sier til News.com at målet med å satse bredere på GPL er å forenkle lisensieringen for selskaper.

Gjennom MySQL Network-programmet skal kunder få tilgang til sertifiserte utgaver av MySQL-databasen, supporttjenester, juridisk skadesløsholdelse og tilgang til en kunnskapsbase med teknisk informasjon. Selskapet skal også starte opp varslingstjenester med informasjon om feil og nye egenskaper, samt tilby installasjonshjelp.

- Å kombinere supporttjenester med skadesløsholdelse i en abonnementstjeneste vil appellere til bedriftskunder som ønsker å redusere risikoen ved å benytte åpen kildekodeprogramvare, sier Mickos. Tjenesten vil prises etter antallet servere, lengden på kontrakten.

Supportdelen er inndelt i ulike klasser, Basic, Gold, Silver og Platinum. Platinum-nivået skal gi 24/7 telefonstøtte og webaksess, samt garantert responstid på mindre enn 30 minutter ved alvorlige problemer. Platinum-prisen for én server med ett års varighet, skal være 4995 dollar.

Ellers er det klart at MySQL er forsinket med versjon 5.0 av databasesystemet. Betautgaven skulle ha blitt utgitt i slutten av januar, men vil først komme i løpet av de neste ukene. Til InfoWorld sier Mickos at selskapet har utsatt utgivelsen for å sikre bedre kompatibilitet med løsninger fra selskapets partnere.

MySQL 5.0 vil være den første utgaven av databasesystemet som er klargjort for enterprise-løsninger. Blant nyhetene er lagrede prosedyrer og triggere. Den endelige versjonen er planlagt senere i år.

Til toppen