Ny Svein forlater P4

To stykk Svein forlater nå radiostasjonen P4 halvveis inn i konsesjonsperioden på ti år. Svein Larsen annonserte sin avgang for én måned siden, og nå går Svein Torgersen fra sin stilling som programsjef. Grunnen er varslede budsjettkutt som vil gå utover programtilbudet.

To stykk Svein forlater nå radiostasjonen P4 halvveis inn i konsesjonsperioden på ti år. Svein Larsen annonserte sin avgang for én måned siden, og nå går Svein Torgersen fra sin stilling som programsjef. Grunnen er varslede budsjettkutt som vil gå utover programtilbudet.

Administrerende direktør Svein Larsen annonserte i begynnelsen av oktober at han aktet å forlate P4. Det skjedde i kjølvannet av jubileumsfesten der P4 feiret sin fem års lukrative eksistens. Nå kommer meldingen om at også Svein Torgersen forlater selskapet.

- Jeg vil ikke være med noen budsjettreduksjonsprosess, sier Torgersen til digi.no.

- Jeg er blitt invitert med på en prosess med budsjettnedskjæringer på programsiden. Man kan alltid spare litt, men vi har ikke noe vesentlig å kutte ned på. Vi kjører allerede en nøktern stil og frykter at ytterligere innsparingstiltak vil gå utover kvaliteten på programmene, sier han.

Torgersen velger da sitt eget innsparingsprogram; å kutte ut seg selv og forlate P4 uten å vite hva hans nye arbeidsgiver skal hete.

- Det som koster er personnelbruken.Det hadde i hvert fall gått utover bruken av frilansere, sier han.

Den tidligere NRK Dagsrevy-ansatte har jobbet fire år i radiokanalen, derav tre år som programsjef. Han opplyser at det hele er skjedd i løpet av et par uker. Han sa opp i slutten av oktober, og nyheten ble annonsert i dag.

Han har lovet sin overordnede Svein Larsen å lede de lokale NJ-forhandlingene som starter på mandag, men Torgersen fratrer så fort forhandlingene går i boks.

Styreformann Endré Røsjø, som digi.no i dag ikke har lykkes å få tak i, har allerede varslet at de ønsker en kostnadskutter som sjef. I kjølvannet av Svein Larsens annonsering i oktober, sa han til digi.no at den nye toppsjefen må være kostnadsbevisst og fokusert på økonomien.

I fjor hadde P4 et overskudd på 60 millioner kroner før skatt, og Røsjø hevdet at radiokanalen ikke hadde oppnådd slike resultater hvis ikke personer som ham selv hadde holdt organisasjonen i ørene gjennom streng kostnadskontroll.

- Har det nå kun blitt seriøs business på dere?

- Det har vært seriøs business i P4 hele tiden. Men å skjære ned på programbudsjettene synes meningsløst. Vi kjører en stram kostnadskontroll på programsiden, jeg har vært med på innsparingstiltak tidligere også. Blant annet har det blitt kuttet programinnslag som har kostet for mye. Men nå har vi ingenting å gå på, sier Torgersen, og legger til at styrevirksomheten ikke involverer ham..

- Jeg har ikke noe kommunikasjon med styret i det hele tatt. Det er Svein Larsen som er min sjef, og vi snakker i fordragelighet sammen, sier Torgersen, som understreker at det ikke er noen bitterhet involvert ved avgangen. Han har imidlertid vært bevisst på den situasjonen som oppstår når også Svein Larsen fratrer sin stilling.

Til toppen