Ny svensk dagsavis satser på IT og kommunikasjon

Konsernsjef Hans-Holger Albrecht i MTG slår sammen Vision og Finanstidningen til en moderne type næringslivsavis, med fokus på IT, telekom, media, kommunikasjon og underholdning.

digi.no har tidligere skrevet hvordan den svenske medie- og Internettavisen Vision lenge har kjempet for å løse sitt eierproblem. Nylig falt brikkene på plass da det svenske, børsnoterte mediehuset Modern Times Group (MTG) kjøpte alle aksjene.

Vision-gründer og sjefredaktør Pontus Forsström avslørte allerede da at han var i ferd med å få oppfylt en årelang drøm om å gå skikkelig til frontangrep mot Bonnier-eide Dagens Industri (DI)
Les saken her fra 1. februar: MTG kjøper svenske Vision


Nå ser det ut til at han får ønsket sitt oppfylt. MTG har nemlig også Finanstidningen i porteføljen og de to avisene slås sammen til dagsavisen Finans & Vision.


Mens Vision har vært både en papir- og nettavis som, da netthysteriet var på sitt verste, kom ut to ganger i uken i postkassen til abonnentene, har Finanstidningen hatt en vanskelig jobb med å være i nærheten av nivået til erkefienden DI.

I forrige uke kom meldingen om at ansvarlig redaktør Johan Hakelius forsvant fra Finanstidningen etter to år i sjefstolen. Dermed ble det ryddet vei for Vision-trioen Pontus Forsström, tidligere Resumé-gründer Peppe Engberg og Bengt Uggla.

De skal styre Finans & Vision inn i en turbulent fremtid, med Forsström som ny ansvarlig redaktør og har altså tatt styringen over næringslivsavisen Finanstidningen.

- Moderne tider krever moderne produkter. Finans & Vision er en ny form for moderne dagsavis for næringslivet, som fokuserer på unge, dynamiske industrier som telekom, IT, media, kommunikasjon, underholdning og andre tjenester som i dag bygger fremtiden for svensk industri, mener konsernsjef Albrecht og karakteriserer hovedmålgruppen til Finans & Vision slik:

"Common Career Dudes for whom high risks, high rewards and passion for business are important parts of a lifestyle".

Peppe Engberg, som en gang i tiden var gründer for den suksessrike svenske medieavisen Resumé, påstår i pressemeldingen at ny industri erstatter gamle:

- Gamle relasjoner og vaner blir utfordret av nye ideer og idealer, sier han og viser til den enorme fallskjermen og medieoppslagene rundt ABB-sjef Percy Barnevik som et eksempel på at det er i ferd med å skje en endring.

Til toppen