Ny, svensk Windows-telefon snart i salg

Å starte et helt nytt mobiltelefonselskap er ingen spøk, men svenske Neonode lille N1-supertelefon ser ganske fristende ut.

Å starte et helt nytt mobiltelefonselskap er ingen spøk, men svenske Neonode lille N1-supertelefon ser ganske fristende ut.

Etter flere forsinkelser, ser det nå ut som Neonodes mobiltelefon nærmer seg lansering. På selskapets nettsted (www.neonode.com) lar selskapet deg nå registrere deg som interessert kjøper. Selskapet kaller registeringen for forhåndbestilling, men en detalje mangler. Prisen for supertelefonen er ukjent og du blir dermed i første omgang bare med i en loddtrekning om å få kjøpe de 1000 første telefonene.

- Planen er at N1 skal finnes i butikkene i februar, sier Jonas Löfgren, informationssjef i Neonode til Mobil.se.

Neomode har flere fellestrekk med det norske Magcom-eventyret. I likehet med Magcom står det svenske selskapet overfor dårlige odds. Et feiltrinn eller litt problemer med en lansering er nok til å knekke nakken. Trenden er klar: De fem største produsentene blir stadig større fordi man klare å utvikle mange telefoner parallellt og fordi man har storskalaprodusenter.

Men Neonode ser ut til å bli et imponerende produkt. Selskapet har satset på ungdom med fokus på spill og lyd. N1 bruker Windows CE og har droppet nesten alle knappene - de vises i stedet fortløpende på en trykkfølsom skjerm. Bildet over viser kamerafunksjonen med røde skjermknapper.

Til tross for sine beskjedne mål (88 x 52 x 21 millimeter) har telefonen kamera, GPRS, USB-port, MP3-spiller og 16 MB minne som kan utvides med minnekort. Telefonen kan også spille Java-spill.

Til toppen