Ny Tablet PC spesielt for helsesektoren

Motion C5 har hank og kamera, leser strekkoder og RFID, og er enkel å desinfisere.

Ny Tablet PC spesielt for helsesektoren

Motion C5 har hank og kamera, leser strekkoder og RFID, og er enkel å desinfisere.

Motion Computing ble dannet i 2002 av ledende avhoppere fra Dell, Apple og Fujitsu. Forretningsideen var å satse på luksusvarianter av Tablet PC. Siden har ideen dreiet seg noe: Det er spesialmodeller av Tablet PC, rettet mot helt bestemte målgrupper, som kjennetegner selskapet.

Den nyeste modellen er Motion C5. Den beskrives som verdens første «mobile clinical assistant» («MCA»), eller «mobil klinikk-assistent».

Konstruksjonen bygger på «tusener» av tilbakemeldinger fra ansatte i helsesektoren.

Motion Computing har fått god hjelp av Intel, som tenker seg at spesifikasjonene skal gjøres til en standard plattform som også andre leverandører kan benytte. Motion kjenner også helsemarkedet godt: Ifølge Wall Street Journal kommer halvparten av selskapets omsetning derfra.

Intel og Motion Computing mener maskinen kan bidra til å effektivisere arbeidet i helsesektoren, samtidig som sikkerheten for pasienten bedres.

Den blant annet skal sørge for at all innsamling av data fra pasienter – observasjoner og målinger av feber, blodtrykk og så videre – går rett inn i et strukturert system, i stedet for å noteres på tilfeldige lapper.

C5 er bygget på Intels Centrino-plattform med integrert WLAN, og kan forhåndslastes med enten Windows Vista Business eller Windows XP Tablet PC Edition. Den har en Core Solo-prosessor i 1,2 GHz, fra 0,5 til 1,5 GB minne, og opptil 60 GB disk.

Elektronikken og mekanikken er bygget inn i en enhet beregnet på å tåle røff behandling, i form av både støt og søl. Den er forseglet, med tanke på at det skal være enkelt å desinfisere PC-en. Et integrert håndtak gjør det lettere å bære apparatet med seg. Vekten i rundt 1,5 kilogram. I håndtaket er det en strekkodeleser: Data hentet fra for eksempel en pasients armbånd går rett inn i PC-en og det øvrige datasystemet.

C5 har videre integrert RFID, både for å lese RFID-brikker i nærmiljøet, og for selv å overvåkes av et helhetlig RFID-system. Det er også et integrert kamera, slik at bilder av pasientskader raskt kan tas og lagres.

Sikkerheten bygger på industristandarden Trusted Platform Module som samarbeider med andre løsninger i nettverket for å verne mot ikke-autoriserte dataoverføringer. Brukerautentisering kan skje biometrisk, gjennom en fingerleser, eller ved utveksling med brukerens RFID-brikke.

Data som ikke hentes inn gjennom RFID, nettverket eller strekkodeleseren, skrives inn for hånd på skjermen og konverteres av operativsystemets løsning for gjenkjenning av håndskrift. Det kan leveres en dockingstasjon som posisjonerer PC-en som en skjerm, og kopler til mus og tastatur.

Prisen starter på 2200 dollar, tilsvarende 13.500 kroner, eks mva.

    Les også:

Til toppen