BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny teknikk åpner for video-søk

Søkeselskapet Autonomy er klar med programvare som kan tekste og dermed søke i video.

19. apr. 2005 - 12:32

Det britiske søkeselskapet Autonomy var sterkt i vinden under dotcom-årene med sin teknikk for å sammenligne og rangere tekst.

Siden har det vært litt mer stille rundt selskapet, men Autonomy har kjøpt opp flere selskaper og arbeider med stadig på mange felter. Nå har selskapet lansert et nytt produkt i det gryende markedet for videobehandling og video-søk.

Det er Virage, datterselskapet til Autonomy, som har laget en programpakk som kan fange opp lyden og tolke den til tekst. I utgangspunktet finnes det flere løsninger som gjøre dette, men Autonomy kobler dette til videostrømmen.

Dermed lar Virage IP TV Suite deg søke på ord i teksten og finne punkter og scener på en videofilm som der ordet er nevnt. Dette er foreløpig det nærmeste man kommer å kunne søke i video - det finnes ingen løsninger som kan analysere selve bildene.

Teknologien allerede 10 språk, inkluderte dansk og svensk og mens norsk er på vei, forteller Autonomy til digi.no. I Sverige og Danmark har Autonomy allerede fått på plass første kunde, men Holte kan ikke avsløre hvem de er.

Produkt retter seg først og fremst mot TV-markedet, for det kan automatisere tekstingen med en nøyaktighet på 90 prosent og det kan skje i sanntid. Teksten blir bare liggende et sekund bak, forteller Autonomy.

Men med muligheten tekstingen gir til å søke i videoen, åpner det seg muligheter for mange andre typer aktører.

Holte kjenner ikke til prisen på Virage IP TV Suite.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.