BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny teknikk gir sikrere Web Services-meldinger

RAMP er et forslag som kan gjøre meldinger med Web Services-systemer både raskere og sikrere.

29. mars 2006 - 14:10

WS-I – Web Services Interoperability Organization – vil denne uken antakelig anerkjenne en profil kalt RAMP, «Reliable Asynchronous Messaging Profile». Organisasjonen ble etablert i 2002 for å lage retningslinjer, «profiler», for hvordan bedrifter kan bruke vedtatte standarder innen webtjenester («web services») på en hensiktsmessig måte. WS-I omfatter alle store aktører innen programvare, også erkerivaler som IBM, Microsoft og Oracle.

Hittil har WS-I blant annet utarbeidet profiler for bruk av webtjenester til å utveksle data mellom applikasjoner, og for sikker bruk av webtjenester.

RAMP ble opprinnelig utarbeidet av IBM i samarbeid med bilprodusentene Daimler-Chrysler, Ford og General Motors, og dekker hvordan man kan bruke webtjenester til pålitelige meldingsutvekslinger i kjeder av transaksjoner som gjerne kan vare i flere dager. RAMP skal sikre pålitelige meldinger på tvers av bedrifter og avvikende teknologiske plattformer.

I teorien er dette mulig uten egen profil. Poenget med RAMP er å gjøre det så enkelt som mulig, og med maksimale sjanser for suksess. RAMP definerer ingen nye standarder, men bygger på dem som allerede er vedtatt og anerkjent. Bruk av RAMP vil blant annet innebære at man kan utveksle meldinger om bestillinger og fakturaer, selv om bedriftenes IT-systemer opererer med forskjellige formater.

IBM har lagt opp RAMP med tanke på eksisterende WS-I-profiler, og det antas at den nye profilen vil bli vedtatt forholdsvis greit, bare man klarer å gjøre profilen allmenn nok til å passe flere bransjer enn bilindustrien.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.