Ny teknologi for enkle, trådløse enheter

En ny teknologi som ble lansert forrige uke kan komme til bli en sterk konkurrent til Bluetooth for enkle enheter som tastaturer, mus og spillkontroller.

En ny teknologi som ble lansert forrige uke kan komme til bli en sterk konkurrent til Bluetooth for enkle enheter som tastaturer, mus og spillkontroller.

Cypress Semiconductor lanserte i forrige uke en ny brikke med navnet 'CY694X' som skal utgjøre hjertet i selskapets kommende serie med WirelessUSB-produkter. Denne brikken, som opererer i de uregulerte 2,4 GHz-område (det samme som blant annet Bluetooth, HomeRF og 802.11b) med en frekvenshoppende spredt spektrum-teknologi, skal være billigere å produsere enn dagens løsninger. I høye kvanta ventes prisen å bli 3,92 dollar per brikke.

- Dagens trådløse teknologi har alvorlige begrensninger, mens Bluetooth er overkill for disse bruksområdene, sier Cathal Phelan, visepresident i Cypress' avdeling for personlig kommunikasjon, i en pressemelding.

WirelessUSB tillater krypterte overføringer og støtter en maksimal overføringshastighet på 217,6 kbps.

Les også


Teknologien skal ikke kreve nye drivere utover standarddriverne for USB, og den vil ha en treghet i overføringen av signalene på ikke mer enn 8 til 20 millisekunder, avhengig av antall enheter som er tilknyttet. Liten treghet er viktig i forbindelse med for eksempel dataspill, hvor reaksjonsevne kan være alfa og omega. Ifølge Geek.com kreves det av trådløse spillkontroller at de ikke skal ha mer enn 30 millisekunders forsinkelse.

Hver WirelessUSB-brikke kan knyttes til opptil sju enheter innen en distanse på ti meter. Batterivarigheten i de trådløse enhetene vil ved vanlig bruk kunne være omtrent et halvt år.

WirelessUSB vil måtte konkurrere med Bluetooth som trådløs teknologi for styreenheter for PC-er. Bluetooth er en langt mer allsidig teknologi, som blant annet lar brukeren opprette PANs (Personal Area Network) hvor en bruker kan knytte sammen sine mobiltelefoner, PC-er, PDA-er og mye annet.

Men selv om Bluetooth er blitt populært innen mobiltelefonindustrien, er støtten for denne teknologien fortsatt begrenset på datamaskinsiden. For Mac ble driverne gjort tilgjengelig først gjennom Mac OS X 10.2, mens de så langt digi.no har forstått, ennå ikke er tilgjengelige for nedlasting til Windows. Derimot følger slike drivere gjerne med Bluetooth-produkter som støtter operativsystemet.

Til toppen