BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny teknologi gir 1.000MHz CPU

Plasma & Materials Technologies i USA har utviklet en teknologi som gjør det mulig å firedoble ytelsen i forhold til dagens prosessorer. Dermed kan vi vente oss 1.000MHz mikroprosessorer.

Jens Kanden
11. feb. 1997 - 08:30

Plasma & Materials Technologies Inc som produserer fabrikasjonsutstyr for mikroprosessor- og minnebransjen, har utviklet en teknologi som kan firedoble ytelsen i forhold til dagens mikroprosessorer. Dermed er Pentium eller PowerPC 1.000MHz en mulighet. Produksjonsteknologien er i prøvestadiet, men hvis den viser seg å være stabil vil selskapet kjøre i gang masseproduksjon i '98.

Teknologien løser et alvorlig problem som kretsprodusenter møter etter hvert som de skviser stadig flere transistorer på samme krets: signalstøy. Plasma har utviklet et flytende materiale, Flowfill, som isolerer småkablene som knytter millioner av transistorer på en krets sammen, slik at signalene ikke "krysses." Isolasjonsteknologien gjør at mikroprosessor- og minneprodusenter kan skvise flere transistorer på en krets og få økt ytelse.

Det gjenstår store utfordringer. For å få gjennomslag hos produsenter som Intel, Motorola, og IBM, må Plasma vise at teknologien virkelig er stabil i masseproduksjon. Plasma melder at flere selskaper tester teknologien, men at Intel, verdens største produsent av mikroprosessorer, ikke er blant dem.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.