BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny teknologi skal sikre IT i USAs forsvar

USAs forsvar er lei de stadige datainnbruddene. Secure Computing får seks millioner dollar for å utvikle blant annet overvåkning og en brannmur som virkelig fungerer.

30. okt. 2000 - 12:26

Pengene er fordelt på fire ulike kontrakter mellom Secure Computing og forsvarsdepartementets forskningsbyrå Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA). Hovedformålet er å gjøre det mulig for departementet og andre offentlige kontorer å opprette sikre ekstranett. Secure Computing har sikret seg retten til å lansere produktene som utvikles i prosjektene på det åpne markedet.

Tre av kontraktene gjelder prosjekter innen DARPA-initiativet "Third Generation Security" (3GS) som skal forsvare departementet og annen kritisk infrastruktur i tilfelle kyberkrig. Det dreier seg om en autonom distribuert brannmur, en snokvarslende serverinfrastruktur, og høyytelses virtuelle private nett. Den fjerde kontrakten etablerer et rammeverk for å slippe produktene til det åpne markedet. Secure Computing regner med å lansere "DARPA"-produkter innen nyttår. I en pressemelding understrekes hvor viktig departement mener det er å tilrettelegge teknologi for sikre nettverk innen e-handel.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.