KARRIERE

Ny teknologisjef i Mozilla

Internt opprykk for JavaScript-guru Andreas Gal.

Mozillas nye teknologidirektør Andreas Gal (i midten), her fra et hackaton for Firefox OS hos Telenor på Fornebu i fjor høst. På bildet er han flankert av Rolv-Erik Spilling og Frode Vestnes, begge fra Telenor.
Mozillas nye teknologidirektør Andreas Gal (i midten), her fra et hackaton for Firefox OS hos Telenor på Fornebu i fjor høst. På bildet er han flankert av Rolv-Erik Spilling og Frode Vestnes, begge fra Telenor. Bilde: Marius Jørgenrud
25. apr. 2014 - 09:52

Mozilla har utpekt tungvekter Andreas Gal som ny teknologidirektør.

Han har seks års fartstid i selskapet, sist som leder for mobilutvikling. Han har også æren av å ha startet Boot to Gecko-prosjektet og dets videre løp som det mobile operativsystemet Firefox OS.

– Andreas er viden kjent som en autoritet på webteknologi og er en sterk teknisk leder, kunngjør den nylig konstituerte toppsjefen, Chris Beard.

Gal har doktorgrad i informatikk fra Universitet i California (Irvine). De siste seks årene har han ifølge Beard gitt uvurderlige bidrag til forbedringene i JavaScript-motoren i nettleseren Firefox, samt spilt en nøkkelrolle i nær sagt alle de viktigste teknologiprosjektene til Mozilla-stiftelsen.

Andreas Gal rykker opp og blir teknologidirektør i Mozilla. <i>Bilde: Marius Jørgenrud</i>
Andreas Gal rykker opp og blir teknologidirektør i Mozilla. Bilde: Marius Jørgenrud

Han lever og ånder for web-teknologi. Web er også en plattform som kan hamle opp med tradisjonelle desktop-applikasjoner, og fungerer utmerket til operativsystem for mobiltelefoner, sa Andreas Gal til digi.no da vi møtte ham i fjor høst.

Mozilla sørger med dette opprykket for kontinuitet i ledelsen, der det har vært mye turbulens de siste ukene. Forrige teknologidirektør, JavaScript-oppfinner Brendan Eich, ble i slutten av mars utnevnt som toppsjef i Mozilla, men trakk seg etter bare ti dager på grunn av bråk rundt hans pengebidrag til kamp mot likekjønnede ekteskap.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.