BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny teknologisjef i Netscape

Teknologisjef i Netscape Marc Andreessen fratrer sin stilling til fordel for Eric Hahn. Andreessen, som var en av personene bak Mosaic-nettleseren, går over i ny stilling som visepresident for produkter.

Eirik Flaa
13. okt. 1997 - 12:27

Netscapes wonderboy, Marc Andreessen fratrer sin stilling som teknologisjef i selskapet. Andreessen som er en av gründerne i Netscape, er blant annet kjent for sitt bidrag i utviklingen av nettleseren Mosaic; den første generasjonen av nettlesere med grafisk brukergrensenitt.

Årsakeen til at Hahn nå tar over som teknologisjef, er ifølge Ted Julian, analytiker i International Data Corp., at Netscape skal få mer tyngde i sitt forhold til de store organisasjonene.

Netscape har den siste tiden fokusert stadig sterkere på gruppevare, mens fokus på nettleserdelen stadig har fått mindre plass i selskapets langsiktige strategi. At Andreessen med sine 26 år ikke har lang nok erfaring på dette nye forretningsområdet, er ifølge analytikeren en av de viktigste årsakene til at den mer erfarne Eric Hahn (37) nå overtar stillingen.

Til tross for at offisielle kilder i Netscape benekter det, er det likevel mange som ser på Andreessens fratreden som en degradering av gründeren. Kursen på Netscape-aksjen falt med èn dollar etter at nyheten ble kjent i markedet fredag.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.