BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny teleallianse seiler opp

Det siste av de store europeiske televerkene uten internasjonale alliansepartnere, italienske Stet, bekreftet torsdag at selskapet var i samtaler med amerikanske AT&T om et nærmere samarbeid.

Frode Eriksen
20. juni 1997 - 12:43

Ingen detaljer om samarbeidet er kjent, men ifølge nyhetsrapporter er AT&T interessert i en aksjepost i teleselskapet når aksjer legges ut for salg til høsten. AT&T selv har ikke villet si noe om samtalene.

En avtale mellom Stet og AT&T kan like så mye føre til en utvidelse av Unisource, som en egen tosidig avtale mellom de to teleselskapene om spesielle forretningsområder.

Stet, i likhet med spanske Telefonica, har store interesser i Sør-Amerika i form av aksjeposter i flere teleaktører, blant annet i Argentina, Chile og Cuba. Både Stet og AT&T jobber for tiden med planer om å by på en brasiliansk mobiltelefonlisens.

AT&T vil i et samarbeid med Stet igjen kunne sikre seg en posisjon innenfor søreuropeisk telekomindustri, etter at Telefonica forlot Unisorce tidligere i vår.

Stet er for tiden aktiv i å ekspandere ut av sitt hjemmemarked, og bortsett fra Sør-Amerika, har selskapet aktiviteter i Frankrike, Hellas, India, Israel, Kina, Serbia, Tsjekkia, Usbekistan og Østerrike

Det italienske finansdepartementet eier 61 prosent av Stet. Finansminister Carlo Azeglio Ciampi har fortalt Stet, ifølge The Wall Street Journal, at selskapets topprioritet bør være å skaffe seg internasjonale alliansepartnere.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.