BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny testversjon av Windows 7 denne uken

Lanseringskandidaten blir lovlig tilgjengelig.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. apr. 2009 - 10:13

Windows 7 RC (Release Candidate) har allerede en stund vært tilgjengelig for nedlasting via diverse piratnettverk, men denne uken skal Microsoft gjøre den offisielt tilgjengelig for langt flere enn i dag.

Microsofts Brandon LeBlanc skriver i dette blogginnlegget at Windows 7 RC vil bli gjort tilgjengelig for medlemmer av selskapets MSDN og TechNet-ordninger på torsdag den 30. april.

Deretter vil det gå noen dager før den nye testversjonen gjøres tilgjengelig for alle. Som Microsoft tidligere har lekket på egne sider, vil dette skje den 5. mai.

Når et produkt når stadiet «Release Candidate», er det gjerne så godt som ferdigutviklet. Ordet refererer egentlig til at denne versjonen er klar for lansering. Hvorvidt den lanserte utgaven blir identisk med RC-versjonen, avhenger vanligvis om det oppdages noen alvorlige feil i RC-versjonen under den avsluttende testrunden.

Den nøyaktige lanseringsdatoen for når Windows 7 vil bli lansert, er fortsatt ukjent, men Microsoft har tidligere sagt at det vil skje ikke mer enn tre år etter at Windows Vista ble allment tilgjengelig. Dette betyr at Windows 7 blir allment tilgjengelig før utgangen av januar 2010.

I kvartalsrapporten som Microsoft kom med i forrige uke, skriver selskapet at Windows 7 er i rute til å bli lansert i selskapet regnskapsår 2010. Dette starter den 1. juli i år og avsluttes den 30. juni 2010.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.