Ny topp på stille dag

Det var liten aktivitet på Oslo Børs fredag, men IT-indeksen satte likevel ny toppnotering for tredje gang denne uka. Merkantildata, som leverte nok en ny toppnotering, sørget for mesteparten av oppgangen.

Det var liten aktivitet på Oslo Børs fredag, men IT-indeksen satte likevel ny toppnotering for tredje gang denne uka. Merkantildata, som leverte nok en ny toppnotering, sørget for mesteparten av oppgangen.

Nok en dag ble det positiv utvikling for aksjene i IT-indeksen, som la på seg med 1,7 prosent til ny rekordnotering på 1647,38 poeng på ukas siste dag. Resten av markedet falt fredag, og totalindeksen endte ned 0,3 prosent til til 1403,19.

Merkantildata fortsetter sin himmelferd og steg i dag med 5,2 prosent til ny toppnotering på 121 kroner. Det er tre mulige årsaker til dette: Selskapets finansdirektør holdt en presentasjon i Stockholm torsdag og sier til digi.no at de svenske analytikerene la meget stor vekt på forventninger til restrukturering i bransjen. I tillegg peker gårsdagens nyheter rundt Merkantildata Applikasjon i retning av at divisjonen kan prises som ett programvareselskap.

Orkla Finans skal dessuten ha lagt ut en analyse torsdag, med kursmål 150 kroner på 12 måneders sikt. Analytiker Erich Solberg var relativt tidlig ut med en kraftig kjøpsanbefaling med kursmål 400 (80) i midten av januar.

TTI Holding la fram kvartalstall på en pressekonferanse fredag, men droppet liksågodt å melde fra til børsen. Tallene bragte ingen store overraskelser, men selskapets CEO, Ernest Wassmann, klarte å overbevise flokken av analytikere og investorer om fortreffelighheten til Travan NS-produktene såpass at kursen løftet seg med 1,8 prosent til 17,30 kroner.

Wassmans haussing av Travan NS kan også ha gått på bekostning av Tandberg Data, som satser på sin egen proprietære SLR-teknologi i samme markedssegment. Tandberg Data falt med nye 3,4 prosent til 71,50 kroner.

Kraftig fall ble det også for Computer Advances Group, som falt med 4,4 prosent til 55 kroner fredag.

- Effekten av de svake tallene fra datterselskapet Lani er vel fortsatt det som trekker kursen ned, sier en analytiker til digi.no.

Aktiviteten på Oslo Børs var lav fredag. Det ble til sammen omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 1,1 milliarder kroner.

Til toppen