TELEKOM

Ny toppmobil for IT-folk

Sony Ericsson skal snart skifte ut den ikke helt vellykkede P990 med et nytt flaggskip.

9. mai 2007 - 10:21

Sony Ericsson annonserte i går den femte generasjonen av selskapet P-serie med smarttelefoner. Den nye modellel, P1, skal erstatte dagens P990, som ikke er kjent for å være blant de beste produktene mobilleverandøren har levert.

Den nye P1i-modellen skal være 25 prosent mindre enn P990 og vil tilby en hel del ny funksjonalitet.

Modellen støtter dataoverføring via 3G og WLAN (802.11b). Den har innebygd støtte for IP-telefoni og push-epost med blant annet Exchange ActiveSync og BlackBerry Connect. Operativsystemet er Symbian v9.1 med brukergrensesnittet UIQ 3.0.

Mobilen er utstyrt med en 2,6 tommers berøringsskjerm med QVGA-oppløsning (240 x 320 piksler). Tastaturet er av QWERTY-typen, men skal også kunne brukes med én hånd. Kameraet har en oppløsning på 3,2 megapiksler og kan benyttes som visittkort-skanner. Kameraet er også utstyrt med lys.

Nettleseren er levert av norske Opera, mens VPN-klienten er fra Certicom. Den kan brukes til å lese og redigere Microsoft Word-, PowerPoint- og Excel-filer.

Mobilen støtter mottak av mobil TV og H.264-avspilling, i tillegg til flere musikkformater og FM-radio med RDS.

Det interne minne tilgjengelig for brukeren er på 160 MB. I tillegg vil et Memory Stick Micro minnekort på 512 MB følge med.

Mobilen støtter Bluetooth 2.0 og USB 2.0.

Standardutstyr inkluderer blant annet en stereo hodetelefon, bordstativ, USB-kabel og beskyttende taske.

Mobilen måler 106 x 55 x 17 mm og skal veie 124 gram. Taletiden med GSM er på inntil 10 timer, mens standbytiden med GSM er på inntil 440 timer. Med 3G/UMTS reduseres tiden betydelig. Samtaletiden med videotelefoni er på inntil to timer.

Sony Ericsson P1 skal bli tilgjengelig i blant annet Norge i tredje kvartal i år. Et grovt anslag på utsalgsprisen er 5000 kroner, inkludert mva.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.