Ny toppnotering for IT

IT-indeksen nådde ny toppnotering på en dag som var preget av gode nyheter fra USA. Visma ble børsvinneren blant IT-selskapene.

IT-indeksen nådde ny toppnotering på en dag som var preget av gode nyheter fra USA. Visma ble børsvinneren blant IT-selskapene.

Fredag formiddag var uten de helt store overraskelsene for aktørene på Oslo Børs. Både IT- og Totalindeksen beveget seg rolig oppover, men klokken 14.30 tok det skikkelig av. Nyheter fra USA om at arbeidsledigheten var noe høyere enn forventet, dempet inflasjonsforventningene og dermed også frykten for renteøkning og sendte indeksene i været.

Best gikk det for IT som endte på ny toppnotering i dag 1.197,52 punkter, opp i overkant av fjorten punkter fra torsdagens sluttnotering.

Størst utslag gjorde oppgangen i Visma-aksjen. Totalt skiftet mer enn 1,6 millioner Visma aksjer eier fredag, og aksjen endte opp 10,4 prosent til 4,60 kroner.

- Jeg tror markedet har stor tiltro til at Cinets Øystein Moan tar over roret. Dette tror jeg gjorde utslaget i dag kommenterer en megler til digi.no etter børsens avslutning.

Også Sysdeco, SuperOffice, Ask og Merkantildata viste gode takter i dag og var opp henholdsvis 5,26 3,45, 2,61 og 2,41 prosent.

På taperlisten troner Stento som falt med 4,23 prosent til ny kurs 18,10 fredag. Ellers var det ingen av IT-aksjene som i særlig grad beveget seg nedover.

Til toppen