Ny toppsjef i British Telecom

Det ble nederlandske Ben Werwaayen som skal rydde opp i British Telecom (BT) etter rotet til Sir Peter Bonfield.

Ben Werwaayen (49) overtar et selskap som er i krise etter blodige kutt som en følge av gjeld i 100 milliarder kroners-klassen. Gjelden stammer fra i fjor da selskapet kjøpe UMTS-lisenser i flere europeiske land. Han overtar etter Peter Bonfield som valgte å trekke seg før måtte. I mai ble styreleder Iain Vallance erstattet med Christopher Bland. Blend har bidratt til en betydelig omstrukturering av virksomheten, ved blant annet salg av telefonkatalogelen og børsnotering av mobilvirksomheten.

Den nye BT-sjefen er ikke ukjent med dårlige resultater. Hans nåværende arbeidsplass er Lucent Technologies, som er en annen av tekologikjempene som har hatt pustevansker i høst. Tidligere har han blant annet bidratt til å etablere telealliansen Unisource sammen med Telia og Swisscom.

Det at han ikke anses som førstevalget til stillingen gjør at han neppe kan vente noen ekstra drahjelp for å få sving på BT. Betydelige lønnsbetingelser måtte også til for å få han til å si ja, han får utbetalt minst 35 millioner kroner hvorav 700.000 britiske pund eller vel 10 millioner kroner er grunnlønn.

Werwaayen trer inn i styret over årsskiftet og får tittelen konsernsjef fra 1. februar 2002.

Til toppen