Ny toppsjef i Idex

Hemant Mardia skal lede det norske biometriselskapet i kommersialiseringsfasen.

Ny toppsjef i Idex
Ralph Bernstein overlater toppsjefstillingen til Hemant Mardia. Bilde: tv: Per Ervland; th: Idex

Det norske utviklingsselskapet Idex forteller at de har utnevnt Hemant Mardia som ny administrerende direktør (CEO). Nåværende toppsjef Ralph Bernstein blir teknologidirektør (CTO). Begge er tildelt incentiv tegningsretter.

Den nye toppsjefen forener bred internasjonal erfaringen innen forretningsutvikling og gründervirksomhet med en doktorgrad i elektronikk. Mardia er blant annet tidligere toppsjef i det britiske børsnoterte telekomselskapet Filtronic, og han har nettverk blant komponentleverandører, nettoperatører og mobiloperatører samt selskaper innen sikkerhet og forsvar. Han har erfaring fra Europa, USA og Det fjerne Østen.

Mardia sier Idex, med sin patenterte teknologi, har en unik mulighet til å tjene på forvandling av digital ID-sikkerhet gjennom fingeravtrykksgjenkjenning.

– Idex har de tidligste grunnleggende patentene for lavkost fingeravtrykksensorer, og dessuten en unik krysslisensieringsavtale med Apple/Authentec. Det gjør Idex til en viktig aktør i et mulig mangemilliardmarked for mobilt samband, kort og nye forbrukerenheter, forklarer Mardia.

Authentec er en konkurrent av Idex, som Apple kjøpte i fjor sommer. Idex så på oppkjøpet som et avgjørende tegn på at fingeravtrykkssensorer står foran gjennombrudd i en rekke anvendelser, ikke bare til å sikre mobiltelefoner, og mente det nå virkelig var grunnlag for optimisme. Daværende toppsjef Ralph Bernstein utdypet denne analysen i et intervju med digi.no i oktober.

    Les også:

Mardia sier han deler synet på betydningen av Apples kjøp av Authentic, og ser fram til en rask og innbringende kommersialisering av Idex’ teknologi.

Les mer om: