Ny toppsjef i ZebSign AS

ZebSign fortsetter reorganiseringen: 40-årig siviløkonom med bakgrunn fra blant andre Siemens og KPMG blir nå ny toppsjef.

ZebSign fortsetter reorganiseringen: 40-årig siviløkonom med bakgrunn fra blant andre Siemens og KPMG blir nå ny toppsjef.

Sven Falcke heter mannen som skal lede ZebSign AS - et selskap som spesialiserer seg på løsninger for elektronisk legitimasjon og digitale signaturer.

40-årige Falcke er utdannet siviløkonom og har sin bakgrunn fra Siemens og KPMG. Han tiltrer i ZebSign 1.juni. Falcke avløser Tom Pronstad fra ErgoGroup som har vært konstituert i stillingen siden mars i år.

Sven Falcke, bygde i perioden 1994 til 1999 opp Siemens Bedriftskommunikasjon i Norge. Fra 1999 til 2002 var han ansvarlig for å bygge opp konsulentvirksomhet på tvers av fagområdene i KPMG. Før 1994 arbeidet Sven Falcke i Siemens-konsernet i Tyskland.

Det er Posten, gjennom Ergo Group, og Telenor som eier ZebSign AS. Begge parter har imidlertid nå åpnet opp for at også andre selskaper eller investorer kan komme inn på eiersiden. For å overbevise markedet om at ZebSign er et markedsnøytralt selskap har derfor styret lagt vekt på å finne en lederkandidat utenfor dagens eierselskaper, heter det i en pressemelding.

    Les også:

Foruten lederskiftet restrukteres ZebSign ytterligere ved at salgs- og markedsenhetene skilles ut fra selskapet, og en ny strategi er spikret. Målet er å spisse ZebSigns virksomhet, selskapet skal fokusere på å være en markedsnøytral ID- og sertifikatfabrikk og åpne for nye eiere, noe som i praksis blant annet betyr at alle salgs- og markedsaktiviteter skal ivaretas gjennom en partnersalgsmodell gjennom større kanalpartnere.

Det er derfor inngått avtale med Telenor om overtakelse av ZebSigns salgsavdeling (Kanalenheten) med tilhørende kunde- og partneravtaler med virkning fra 1. mai 2003. Telenors divisjon Bedriftskommunikasjon tilbyr allerede avanserte sikkerhetsløsninger (Managed Security Services) for næringslivet, som anti-virus, anti-spam, drift av firewall, innbruddsalarmer med mer.

Direktør Stein Tømmer i Telenor divisjon Bedriftskommunikasjon sier at markedet for PKI-løsninger nå begynner å modnes - "derfor er det viktig og riktig for Telenor å kunne tilby våre kunder sikkerhetsløsninger som også inkluderer elektronisk legitimasjon og signatur."

Til toppen