KARRIERE

Ny toppsjef til Yahoo

PayPals toppsjef bytter beite.

Scott Thompson går fra jobben som sjef for eBay-selskapet PayPal til å bli toppsjef i Yahoo.
Scott Thompson går fra jobben som sjef for eBay-selskapet PayPal til å bli toppsjef i Yahoo. Bilde: PayPal/Reuters/Scanpix
5. jan. 2012 - 08:46

Onsdag ble det klart at 54 år gamle Scott Thompson blir Yahoos nye toppsjef. Han tar over selskapet fire måneder etter at Carol Bartz ble sparket fra jobben, og kommer fra jobben som sjef for eBays datterselskap PayPal. han blir den fjerde faste toppsjefen i selskapet på fem år.

Internettselskapet Yahoo har slitt kraftig de siste årene med å opprettholde posisjonen som en dominerende aktør i nett-annonsemarkedet, både i USA og internasjonalt. Konkurransen fra Facebook og Google har satt sine tydelige spor i selskapets regnskaper og aksjekurs.

Hovedjobben til Thompson blir å få skikk på selskapets annonsesalg, men skal vi tro Wall Street Journal vil han ha en rekke utfordringer med den strategiske utviklingen for selskapet. Blant annet har flere oppkjøpsfond vært interessert i å kjøpe selskapet, og partneren Microsoft skal ha være interessert i å gjøre en investering i det som en gang var en dominerende aktør i nettbransjen.

Et salg av selskapet skal være nå være mindre sannsynlig, melder Wall Street Journal. Men det skal fremdeles være aktuelt for Yahoo å selge sine asiatiske datterselskaper. Yahoo Japan og eierandelen i Alibaba Group er verdsatt til omkring 17 milliarder dollar, mer enn 100 milliarder norske kroner.

Thompson kom til Paypal som teknologidirektør i 2005, og beskrives som en teknolog. I 2008 ble han toppsjef i betalingsformidleren og han fikk mye av æren for å ha økt brukermassen betydelig. Han har imidlertid liten erfaring med annonsesalg, som er hovedinntektskilden til Yahoo.

Aksjekursen til eBay falt nesten 4 prosent onsdag. Aksjekursen til Yahoo falt 3,1 prosent etter at nyheten om sjefsbyttet ble kjent. En av årsaken til at Yahoos aksjekurs falt må tilskrives at sannsynligheten for et salg av virksomheten nå er mindre enn tidligere.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.