KARRIERE

Ny toppstilling for Sollid Hansen

Tidligere Cell-sjef Bente Sollid Hansen gjør comeback som toppsjef i Forward Communications.

Molde-jenta Bente Sollid Hansen var blant de få profilerte kvinner i IT-bransjen under dotcombølgen. Etter fusjonen mellom Mandator og internettkonsulentselskapet Cell Network i 2000, måtte hun til slutt gi tapt for sjefsstolen til den gang administrerende direktør Sverre Hurum i Mandator.

Den nygiftede Sollid Hansen uttalte da i en pressemelding at: «Jeg ønsker ikke å starte ekteskapet med 280 reisedager i året.»

Sollid Hansen valgte å ta ett års permisjon og reiste til Frankrike med sin ektemann og ønsket ikke å svare på om hun ville gjort det samme dersom hun hadde fatt toppjobben. Men den tidligere Cell-sjefen kom ikke tomhendt til ekteskapet. Hun hadde flaks og solgte aksjene rett før dotcom-boblen og fikk trolig nærmere 30 millioner kroner for dem.

Nå har hun ifølge Aftenposten sagt ja til å bli ny toppsjef i det nystartede selskapet Forward Communications. Selskapet håper å kapre 20.000 kunder i år ved å tilby billige mobilsamtaler til utlandet.

Det er spesielt prisene på utenlandsk mobiltelefoni og IP-telefoni selskapet vil angripe. De som ringer til å fra utlandet med mobiltelefonen kan spare mellom 30 og 70 prosent i forhold til dagens prisnivå, skriver Aftenposten.

Ved hjelp av tjenesten MyOnePhone trenger ikke telebrukerne å skifte SIM-kort, abonnement eller telefonnummer.

Ivar Larsen fungerer foreløpig som daglig leder, før Sollid-Hansen tiltrer. Med seg på laget får hun telekjendis Sig Herbern og tidligere skikonge Ivar Formo som vant OL-gullet på femmila i Innsbruck i 1976.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.