FORBRUKERTEKNOLOGI

Ny tro på Playstation 3-lansering i år

Til tross for manglende annonseringer fra Sony, har Blu-ray Disc-aktører tro på et stort salg av Playstation 3 allerede i år.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. jan. 2006 - 11:30

Mangelen av annonseringer fra Sony om den kommende Playstation 3 (PS3) under Consumer Electronics Show tidligere denne måneden, har ført til en vis depresjon blant de som venter på spillmaskinen. Mange ser ut til å ha mistet troen på at selskapet vil lansere maskinen som tidligere annonsert, det vil si i løpet av denne våren. Enkelte mener det er sannsynlig at maskinen først vil komme på markedet i Europa til neste år.

I tillegg til å skulle være en kraftig oppgradert versjon av Sonys nåværende Playstation 2, skal Playstation 3 være maskinen som skal bringe Blu-ray Disc-formatet ut i de millioner av hjem. Det er grunn til å tro at maskinen vil bli priset aggressivt, sammenlignet med hva en Blu-ray Disc-spiller alene vil koste når de kommer på markedet senere i år. En forsinket Playstation 3 kan være kritisk i den kommende kampen mot det konkurrerende HD DVD-formatet.

Playstation 2 hadde en lignende rolle i forbindelse med utbredelsen av DVD-spillere til forbrukerne.

    Les også:

Nå forteller Andy Parson, en senior visepresident i Pioneer, i et intervju med nettstedet The Digital Bits, at Playstation 3 fortsatt vil bli lansert i forkant av den virkelige lanseringen av Blu-ray Disc. Sony har på ingen måte bekreftet dette, men Pioneer er blant Sonys partnere på Blu-ray Disc-siden og er nok relativt godt kjent med Sonys planer.

- Hvis Sony leverer det antallet maskiner i år som vi forventer at de vil gjøre, vil det bli en veldig rask vekst av spillere der ute som er sultne på titler. Vi har hørt at mellom fire og sju millioner enheter vil kunne leveres, sier Parson.

Hvis disse tallene stemmer, er det interessant å sammenligne dem med Microsofts planer for Xbox 360, som ble lansert før jul i fjor. Microsoft mener at selskapet vil ha solgt mellom 4,5 og 5,5 millioner eksemplarer av Xbox 360 innen slutten av juni.

Siden det er ventet at PS3 først vil bli solgt noen måneder i Japan alene - en lansering flere nå mener vil skje til sommeren - vil hoveddelen av salget av Playstation 3 trolig skje i løpet av årets tre siste måneder. En såpass sen, global lansering vil kunne gi Sony tid nok til å bygge opp et solid lager med maskiner, noe som kan fungere som en slags buffer mot eventuelle leveranseproblemer underveis, slik Microsoft har opplevd.

Nettstedet GameSpot mener at Sony ikke vil ha noe problem med å få solgt dette antallet maskiner med mindre prisen blir så høy som 700 dollar. Ved lanseringen av Playstation 2 i Japan i 2000, skal selskapet ha solgt 980.000 enheter den første helgen. Til nå er det blitt solgt mer enn 100 millioner eksemplarer av PS2.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.