BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny type mobiltelefon gir deg tastatur

Motorola og nykommeren Rim mener at mobiltelefoner og lommemaskiner må ha tastatur. Her er deres nye design:

5. okt. 2000 - 10:37

Motorola har lansert to nye mobiltelefoner som snur opp ned på de fleste vedtatte lover for mobiltelefoner. For etter hvert som telefoner og lommedatamaskiner smelter sammen, trenger "telefon-maskinene" andre typer grensesnitt.

I dag har du tre alternativer: en vanlig telefon med en mikrofon og høyttaler i hver ende og talltaster i midten. Motsatsen er Palm-maskiner og avanserte WAP-telefoner som lar deg skrive/trykke på skjermen med en penn. Dette er ikke optimale løsninger når du skal sende tekstmeldinger og epost, skrive inn avtaler eller WAP-adresser.

Motorola V100. <i>Foto:  Motorola</i>
Motorola V100. Foto:  Motorola

Motorola har lansert et tredje konsept, basert på designet av deres avanserte personsøkere. V100 og Accompli 009 ser ut som en sigarettpakke-stor bærbar PC. Brettet opp får du et fullt tastatur og en stor skjerm. Høyttaler og mikrofon er ryddet vekk i en øreplugg - noe svært mange kjøper seg likevel.

V100 har er beregnet på ungdommer i Europa som skal sende tekstmeldinger. Maskinen gir deg en WAP-leser og lar deg talestyre hvem du skal ringe. Maskinen kommer i salg i løpet av oktober, lover Motorola i sin pressemelding.

Motorola Accompli 009. <i>Foto:  Motorola</i>
Motorola Accompli 009. Foto:  Motorola

Accompli 009 er en Palm-lignende maskin smeltet sammen med en mobiltelefon og konkurrerer dermed blant annet med Ericsson R380.

I tillegg til det V100 har, har Accompli 009 en fargeskjerm og en rekke programmer for kalender, epost og adressebok. Avtalebok og adresser kan synkroniseres mot PC. Bruk av programmene vil gå fort, for telefonen kan kommunisere med den raskere GPRS-standarden.

Motorola har ikke fortalt hvilket operativsystem maskinen bruker, men det er trolig Symbian Epoc, det samme systemet som Ericsson benytter i R380.

Accompli 009 blir tilgjengelig i Europa i fjerde kvartal i år. Motorola har prioritert Europa og GSM-versjoner av sine produkter over det amerikanske markedet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.