Ny utgave av DirectX

Microsoft har nå uoffisielt lagt ut den endelige utgaven av DirectX 6.1-kjernen på flere av sine nettsteder. De resterende delene av den nye DirectX-utgaven blir først klare om et par uker. Dette inkluderer DirectX 6.1 for Windows 2000.

Microsoft har nå fullført testingen av DirectX 6.1 og har lagt driversettet ut på flere av sine store nedlastingsservere. DirectX 6.1 er en mindre oppgradering og inneholder primært den endelige utgaven av DirectMusic. I DirectX 6.0 var DirectMusic fortsatt på beta-stadiet. I tillegg til dette skal driverfilene ha blitt betydelig mindre i størrelse.

Hittil er altså kun runtime-driverne blitt tilgjengelige. SDK-en (Software Development Kit) til DirectX 6.1 vil først komme om et par uker. Det samme gjelder den første utgaven av DirectX for Windows 2000. Windows NT har ikke hatt støtte for nyere utgaver av DirectX og ser ikke ut til å få det heller. Dette er den viktigste årsaken til at Windows NT fungerer svært dårlig sammen med spill. Det fleste moderne spill har kun DirectX-støtte for 3D-grafikk og liknende.

Peker til installasjonsfilen for DirectX 6.1 for Windows 95/98 finner du i spalten til høyre.

Til toppen