Ny utgave av Visual dBase

Borland har nå sluppet versjon 7 av sitt databaseutviklingssystem og prøver med det å holde tritt med MS Access.

dBase- og Xbase-avledninger slik som FoxPro var ifølge TechWeb populære på 80-tallet i forbindelse med bygging av databasedrevne applikasjoner. Dette var fordi de kom med sine egne skriptspråk for bygging av grafiske brukergrensesnitt og for datamanipulering. I de senere år har Microsofts Access-database og Visual Basic språket blitt det populære valget for PC-basert database- og klientutvikling.

Noen av endringene i Visual dBase 7 er gjort for å gjøre det mulig for programvaren å jobbe tettere opp mot andre databasesystemer. Ifølge Borland lar systemets visuelle designverktøy lage et grensesnitt i dBase og speile i for eksempel Oracles system. Objektorientert komponentstøtte forbedrer ifølge Borland forbindelsene mellom FoxPro, Access, og avanserte databaser fra Oracle, Sybase, Informix og IBM.

Den nye dBase har en rekke nye egenskaper for komponentbasert utvikling, inkludert en visuell SQL-bygger for grafisk å fremstille SQL-kommandoer, støtte for ActiveX-kontroller, samt nye datamoduler og objektcontainere for behandling av relasjoner mellom visuelle komponenter, databasekomponenter og andre objekter.

I tillegg til den frittstående database, introduserte Borland denne uken Visual dBase 7 Client/Server Suite som inkluderer Visual dBase 7 og Borland SQL Links for databaseserver-tilknytning InterBase 95 Server, Borlands høy-ytelses klient/server SQL database og støtte for Borlands MIDAS applikasjonsserver.

Visual dBase 7 vil i USA koste omtrent 350 dollar, og Visual dBase 7 Client/Server Suite vil selges for omtrent 1.500 dollar.

Til toppen