Ny utsettelse i EUs sak mot Microsoft

EU-kommisjonen har utvidet etterforskningen i saken mot Microsoft. Avgjørelsen kan være utsatt enda et år.

Ifølge New York Times har EU-kommisjonen utvidet etterforskningen i saken de fører mot Microsoft, slik at en avgjørelse kan være enda et år unna, på tross av forsikringer gitt tidligere i våres om at den ville være klar innen sommeren.

    Les også:

Kommisjonen sendte et spørreskjema til musikk- og videoselskaper for to måneder siden, der de ble bedt om å redegjøre for sitt syn på teknologien som brukes til å distribuere innhold på Internett. Spørreskjemaene skal gi ekstra materiale i etterforskningen av hvordan Windows Media Player, en applikasjon integrert i operativsystemet i Windows og følgelig gratis tilgjengelig for alle med Windows-PC, virker inn på konkurransen.

Juridiske eksperter i Brussel sier til avisa at dette utspillet vil kunne forlenge saksbehandlingen til EU med opptil enda et år.

EUs motiv kan være et ønske om å gjøre saken mot Microsoft vanntett. I fjor forkastet en EU-domstol konkurransekommissær Mario Montis avgjørelser i tre viktige saker.

Microsoft sier den utvidede etterforskningen er positiv. Selskapet forventer at den vil belyse den sunne konkurransesituasjonen i markedet.

Andre observatører peker på at en utsettelse vil også lette Microsoft i den andre hovedanklagen fra EU – at Windows på klientsiden brukes til å oppnå utilbørlige fordeler for Windows på serversiden. Dersom den nåværende trenden med større popularitet for Linux på serversiden slår til, vil denne anklagen framstå som vesentlig svekket.

;