FORBRUKERTEKNOLOGI

Ny vår for Xbox 360 med kodenavn Falcon

Mye tyder på at Microsoft Xbox 360 kan få ny innmat allerede i høst.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
10. juli 2007 - 11:47

Microsofts Xbox 360, som kom i salg før jul i 2005, er helt klart moden for en fornyelse. Den benytter kretser som er laget med 90 nanometers prosessteknologi, noe som både er dyrt, tar mye plass og utvikler mye varme. Og varmeutviklingen er et ikke ubetydelig problem med Xbox 360. Mange av feilene som brukere har opplevd med disse maskinene, skyldes trolig nettopp varme.

    Les også:

Men nå ryktes det om at en endring nærmer seg. Mercury News-journalisten Dean Takahashi skriver i sin blogg at han har fått vite om et Microsoft-prosjekt som er kjent under kodenavnet Falcon. Dette skal være navnet på den nyeste interne elektronikken i Xbox 360. Takahashi oppgir ikke hvor denne informasjonen stammer fra, men det er i alle fall ikke fra offisielle Microsoft-kilder.

Takahashi skriver at Falcon består av en prosessor fra IBM og en grafikkbrikke fra AMD/ATI. Begge skal være laget med 65 nanometers prosessteknologi. Bortsett fra størrelsen, skal brikkene være identiske med dagens brikker.

Ifølge Takahashis kilder er Microsoft i gang med å godkjenne de nye brikkene og hovedkortet nå i sommer. Xbox 360-maskiner basert på Falcon kan dermed dukke opp på markedet allerede i løpet av høsten. Takahashi mener dette er hovedgrunnen til at Microsoft nå sier at selskapet har løst kvalitetsproblemene med Xbox 360.

Med mindre brikker og hovedkort, blir det enklere å kjøle ned spillkonsollen. Dessuten kan trolig strømforsyningen gjøres mindre og i beste fall puttes inn i selve maskinen. I tillegg kan økt plass og reduserte kostnader åpne for at mer utstyr kan leveres med selve maskinen, uten store tillegg i prisen. Dette kan for eksempel inkludere en intern HD DVD-spiller. Et annet alternativ er en Xbox 360 som tar mindre plass.

Microsoft vil på ingen måte bekrefte denne informasjonen, men spillsjef i Microsoft, Peter Moore, sier vagt til Takahashi at selskapet har en rekke prosjekter gående for å redusere kostnader og forbedre kvaliteten til selskapets produkter.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.