BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny vekst for Tele Danmark

Det helprivatiserte danske teleselskapet Tele Danmark leverte et nettoresultat på fire milliarder kroner i fjor, opp 2,5 milliarder fra året før. Omsetningen steg med 16 prosent til 34 milliarder kroner. Resultat før skatt ble 5,9 milliarder kroner, mot 2,9 milliarder i 1997.

Frode Eriksen
26. feb. 1999 - 16:18

Det er tredje år på rad at Tele Danmark leverer tosifret omsetningsvekst, noe selskapets toppsjef, Henning Dyremose, naturlig nok sier seg godt fornøyd med. I en pressemelding sier han at denne veksten vil fortsette inn i neste årtusen.

Fire engangsposter påvirker Tele Danmarks resultat; en skattefri engangsinntekt på 221 millioner kroner fra salget av DanaData, og en tilsvarende inntekt på 1007 millioner kroner fra salget av Pannon-aksjer, en engangsnedskrivning av materielle anleggsaktiviteter på 356 millioner kroner etter skatt og en engangsutgift etter skatt på 1146 millioner kroner i forbindelse med restrukturering av arbeidsstokken i Belgacom og Tele Danmark.

Omsetningen fra selskapets internasjonale aktiviteter økte med 60 prosent i 1998, og utgjør nå totalt 38 prosent av selskapets virksomhet.

Mobiltrafikken i selskapets mobilnett steg med 33 prosent, og selskapet opplevde dessuten vekst i antall telefonlinjer både innenfor bedriftsmarkedet og ISDN.

Tele Danmark har redusert bemanningen med vel fem prosent.

- Vi har i samarbeide med vår strategiske partner - Ameritech - gjort betydelige fremskritt på en rekke viktige områder. Vi har satt fokus på kundene, effektivisert driften og forbedret den strategiske planleggingen. Vår visjon om å bli den beste leverandøren av kommunikasjonsløsninger begynner å gi resultat, sier Dyremose i selskapets pressemelding.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.