Ny versjon av Fast gir bedre søketreff

Fast har oppgradert sin søkemotor med nye teknologi som gir bedre treff på Internett-søk.

Fast har oppgradert sin søkemotor med nye teknologi som gir bedre treff på Internett-søk.

Fast har i dag lansert en ny versjon av programvare som driver selskapets Internett-søkemotor. Nettsurfere bruker denne søkemotoren gjennom blant annet Eniro (tidligere Scandinavia Online), Lycos, Tiscali og Fasts direkteside www.alltheweb.com.

Dagens søkemotorer blir stadig bedre og klarer raskt å finne alle nettsider der søkeordet du leter etter forekommer. Men analysen av sidene for å rangere dem og lage en liste der det sannsynligvis mest relevante dokumentet kommer på toppen er vanskelige. Søker du på det generelle ordet Oslo, er det ikke så lett å skape en treffliste som tilfredstiller alle. Evnen til å gjøre det kalles i bransjen relevans, treffene skal være relevante.

Les også

Interne tester av den nye versjonen av søkemotoren viser at relevansen øker med 12 prosent, hevder Fast. Dette er vanskelig å sjekke, men en stikkprøve med et søk på ordet "Norge" på Fast og Google viser at søkemotorene begynner å bli bra. Fast serverer norge.no, Kulturnettet og Kunstnettet først, men så sniker Sun Norge, et trolig lite relevant treff seg inn på fjerdeplass. Google gjør noe av det samme, men plasserer Yahoo Norge på topp og DIS Norge, en nettside for slektsforskning på sjetteplass.

Til toppen