Ny versjon av Kazaa forenkler piratkopiering

En ny og sterkt forbedret versjon av fildelingsprogrammet Kazaa slår bena under platebransjens antipirat-tiltak.

En ny og sterkt forbedret versjon av fildelingsprogrammet Kazaa slår bena under platebransjens antipirat-tiltak.

Sharman Networks har lansert en ny og sterkt forbedret versjon av fildelingsprogrammet Kazaa. Den nye versjonen er et motangrep mot platebransjens forsøk på å ødelegge effektiviteten til fildelingsnettverkene.

Lanseringen av en forbedret Kazaa er et slag i ansiktet på platebransjen, for Kazaa er et av de aller mest populære verktøyene for å kopiere MP3-musikk over nett. Kazaa hevder at programmet er lastet ned over 120 milllioner ganger i løpet av det siste året.

Kazaa 2.0 har en rekke nyheter. Men den kanskje viktigste er muligheten til å gi en musikkfil en karakter ut i fra kvalitet og innhold. Tar mange brukere denne funksjonen i bruk, vil falske musikkfiler raskt bli luket ut. Falske filer har blitt et av platebransjens våpen mot piratkopiering.


At denne funksjonen faktisk blir tatt i bruk, har Kazaa sikret gjennom en ekstrafunksjon. Folk som gir mye karakterer blir prioritert når de skal laste ned.

Sharman har også forsøkt å rette opp et annet problem som er i ferd med å undergrave bruken av versjon 1: Den nye utgaven skanner automatisk nedlastet innhold for virus.

Kazaa 2.0 har også en funksjon som gjør det enklere å piratkopiere større samlinger og hele album. Brukere kan nå lage lister av låter som kan kopieres med et musklikk.

Den nye versjonen av fildelingsprogrammet har også en rekke mindre nyheter, blant annet en mulighet for rene Internett-søk.

For virkelig å strø salt i såret til platebransjen, har Sharman lagt inn et annonsesystem som serverer annonser ut i fra hva du søker på. Blant annet skal Tiscali, Europas største Internett-leverandør, ha kjøpt annonser, skriver Cnet.

Ironisk nok er Tiscali et av de få selskapene som driver et system for salg av musikk over Internett i Europa.

Les også:

Til toppen