Ny versjon av MySQL nærmer seg

Ny versjon av gratis-databasen MySQL 5.0 nærmer seg og nå utlyses det en konkurranse.

Ny versjon av gratis-databasen MySQL 5.0 nærmer seg og nå utlyses det en konkurranse.

Det svenske åpen kildekodeselskapet MySQL har gjort klar en «release candidate» (RC) til versjon 5.0 av sin database. Betautgaven har vært lastet ned to millioner ganger, og ifølge selskapet er den på plass i flere produksjonsmiljøer.

RC-utgaven bygger på tilbakemeldinger fra brukerne av beta-utgaven. MySQL 5.0 er den mest ærgjerrige satsingen i selskapets historie, og man ønsker så mange tilbakemeldinger som mulig før den endelige utgaven lanseres formelt.

– For å vise hvor stor pris vi setter på innsatsen deres, vil vi rette feilene dere finner så fort vi kan, skriver Kaj Arnö, ansvarlig for brukerrelasjoner i MySQL på selskapets nettsted.

Han legger til at for å gi en ekstra oppmuntring, vil MySQL gi bort både iPod nano (Apples nyeste og bittelille musikkspiller) og gratisbilletter til selskapets brukerkonferanse 2006.

Det er svært mye nytt i MySQL 5.0 i forhold til tidligere utgaver. Det viktigste er standardisering i henhold til ANSI SQL, samt nye lagringsmotorer, verktøy og utvidelser.

ANSI SQL-funksjonene omfatter blant annet lagrede prosedyrer og lagrede funksjoner etter den samme syntaksen som IBM DB2, og et nytt bibliotek med større presisjon for matematiske og finansielle beregninger. Nytt på lagringssiden er blant annet arkivering uten indekser med tanke på historiske data, samt tilgang til data i fjerne tabeller, ikke bare lokale.

Nærmere detaljer er gitt her, på MySQLs nettsted.

    Les også:

Til toppen