Ny versjon av Opera

Den norske nettleseren Opera har kommet ut med en ny versjon 2.1 beta 2. Den nye leseren er en merkbar forbedring av den gamle, blant annet med støtte for Windows 95.

Den norske nettleseren Opera har kommet ut med en ny versjon 2.1 beta 2. Den nye leseren er en merkbar forbedring av den gamle, blant annet med støtte for Windows 95.

Opera 2.1 beta 2.
Opera 2.1 beta 2.

Opera versjon 2.1 beta 2 er nå tilgjengelig for nedlasting fra Opera Softwares hjemmesider i bokmål, nynorsk, og engelsk utgave.

Jeg må innrømme at det var med skepsis jeg lastet ned programmet for å teste det. Jeg hadde faktisk bestemt meg for å slette det når jeg var ferdig med testingen, men programmet er såpass forbedret at det skal få beholde sin plass og sine 1,78 MB på min harddisk.

Jeg må innrømme at jeg ikke har sett så mye på programmet tidligere, men jeg kan lett se at dette er en ny fase i Operas utvikling. Som alle andre har jeg vært fanget opp i webleserkrigen mellom Netscape og Microsoft. Faktisk føles det herlig rebelsk å bruke Opera, og med Opera 2.1 beta 2, som støtter Windows 95 og frames på en skikkelig måte, er helhetsinntrykket ikke så langt unna de mer berømte artsfrendene Netscape Navigator og Microsoft Internet Explorer.

Her er et lite utdrag av Operas egen oversikt over de meste interessante forbedringene i Opera 2.1.

  • Støtte for rammer. Du kan selvsagt aksessere rammevinduet med tastaturet som vanlig i Opera. I kjent Opera stil kan du også slå av rammestøtten slik at rammer ikke vises ved neste lasting.
  • Styring av hvor dokumenter vises. Du kjenner kanskje problemet? Du har funnet en liste over nyttige dokumenter og du vil se på dem i rekkefølge. For hvert dokument må du da gå tilbake i historien før du kan velge et nytt dokument. Opera har nå en løsning på dette problemet. Du kan velge at alle lenker i ett vindu vises i et annet vindu. Det er du som bruker som velger, ikke de som lager dokumentet. Dine valg blir lagret ved avslutning slik at du kan starte med et oppsett der lenker fra ett vindu vises i et annet.
  • Hopp mellom vinduer med bare en tast.
  • Hopp mellom rammer med bare en tast.
  • Nye taster for skalering når du ikke har et numerisk tastatur eller det brukes til andre ting som musestyring.
  • Forbedret utskriftskvalitet og hurtighet.
  • Bakgrunnsfarge på tabeller.
  • Dobbel-klikk på neste/forrige knappene for å gå ute av en ramme eller bruk historien.
  • Nye tastaturbindinger.


digi:data vil herved gratulere Opera Software med en ny, Opera-tiv webleser.

Til toppen