DIGI.NO

Ny versjon av sentral kompilator

En helt ny versjon av den svært utbredte kompilatoren GCC er nå tilgjengelig.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
22. apr. 2005 - 11:54

GCC (GNU Compiler Collection), en kompilatorsamling med støtte for blant annet programmeringsspråkene C, C++, Objective-C, Fortran, Java og Ada, er velkjent av de fleste viderekommende Linux-brukere. Svært mye Linux-programvare er bygget med nettopp denne kompilatoren, som også er basert på åpen kildekode.

Men GCC er ikke begrenset til Linux, den kan brukes sammen med en lang rekke forskjellige operativsystemer og prosessorer, inkludert Windows. En oversikt finnes her.

Den viktigste nyheten i GCC 4.0 er trolig optimaliseringsrammeverket Tree SSA (Static Single Assignment). Rammeverket skal gjøre det mulig for kompilatoren å utføre optimaliseringer på et bredere grunnlag enn tidligere. Mens GCC til nå har kunnet optimalisere mindre deler av programmet, skal den nye utgaven kunne finne fram til større datastrukturer som så kan dels opp slik at objektkomponentene kan lagres direkte i prosessorens hurtigminne i stedet for i det tregere systemminnet. Dette fortalte Mark Mitchell, utgivelsesansvarlig for GCC 4.0, til News.com i mars.

En komplett oversikt over alle nyhetene i GCC 4.0 finnes på denne siden.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.