Ny versjon av StarOffice snart ferdig

Versjon 5.0 av StarOffice, den mest populære kontorapplikasjonssuiten for blant annet Linux, vil bli klar i løpet av september eller oktober. StarOffice 5.0 vil utgis for en rekke forskjellige operativsystemer og skal være kompatibel med filformatene i Office 97.

Versjon 5.0 av StarOffice, den mest populære kontorapplikasjonssuiten for blant annet Linux, vil bli klar i løpet av september eller oktober. StarOffice 5.0 vil utgis for en rekke forskjellige operativsystemer og skal være kompatibel med filformatene i Office 97.

Det tyske selskapet Star Division har nå gitt ut StarOffice 5.0 PreFinal, en foreløpig utgave av den ferdige applikasjonspakken, for Windows 95/98/NT, OS/2, Sun Solaris og Linux. I løpet av et par uker vil også PreFinal-utgavene for Java og Windows 3.x være klare. Samtidig vil det også komme PreFinal-utgaver av StarOffice 5.0 Server for Solaris og Windows NT 4.0.

StarOffice er i utgangspunktet et kommersielt produkt som koster penger. Hvis man kjøper en PreFinal-utgave i dag, vil man automatisk få tilsendt den ferdige utgaven av applikasjonspakken når denne er klar. Ifølge Star Division vil de ferdige utgavene være tilgjengelige i løpet av oktober. Dette gjelder også en Mac-utgave.

StarOffice består av en rekke forskjellige applikasjoner. Blant det som er inkludert er tekstbehandlingsprogrammet StarWrite som støtter generering av HTML-dokumenter, regnearket StarCalc, databasen StarBase, StarDraw - et vektororientert tegneprogram som også støtter 3D-grafikk, presentasjonsprogrammet StarImpress og tidsplanleggeren StarSchedule. I tillegg finnes er det inkludert et e-postprogram, et program for nyhetsgrupper og flere spesialiserte grafikk- og tegneprogrammer. StarWrite skal også være egnet for gruppearbeid.

Hvor stor plass StarOffice tar på harddisken, varierer mellom de forskjellige operativsystemene, samt hvilke komponenter man velger å installere. Men man bør nok i hvert fall regne med at installasjonen tar 50 MB.

Foreløpig finnes StarOffice på blant annet tysk, engelsk og svensk. I løpet av året vil det blant annet også komme en norsk utgave.

Fullversjonen av StarOffice koster 498 DM. Det finnes også en studentutgave til 99 DM, og det er dessuten mulig å oppgradere fra eldre utgaver av StarOffice for en rimeligere pris. Ikke-kommersielle brukere av Linux-operativsystemet kan likevel hente ned programpakken gratis fra Internett. Det finnes også en distribusjonspakke av StarOffice for Linux som inneholder endel dokumentasjon i tillegg til at programvaren leveres på CD-ROM. Denne koster 79 tyske mark.

StarOffice kan bestilles fra Star Divisions nettsted. I løpet av høsten vil selskapet opprette et kontor som skal ha ansvaret for Skandinavia.

Flere av StarOffice-produktene har lang tradisjon. Star Division utga den første utgaven av StarWrite allerede i 1986. Linux-utgaven av StarOffice har nå over 400.000 registrerte brukere.

Til toppen