Ny Web-TV-aktør til Norge

Kamera Interactive lanserte i dag sin norske virksomhet. Selskapet er en av Europas største produsenter av TV på Internett for næringslivet.

Kamera Interactive er et svensk konsern med europeiske ambisjoner og selskapet har operert i moderlandet siden 1998. I Sverige er TV-overføringer på nettet flittig brukt til nyheter, pressekonferanser, underholdning og finans-informasjon. Nå etablerer selskapet kontorer i Norge.

- Teknologisk blir forholdene for overføring av lyd og bilder på nettet bedre hele tiden. Vår rolle er å hjelpe bedrifter til å utnytte dette nye mediet, sier direktør for Kamera Interactive i Norge, Roar Gruer.

Han forteller at selskapet er inne i en rekrutteringsprosess, og regner med å ha 20 ansatte i Norge i løpet av året. I dag er de tre ansatte.

Blant tjenestene selskapet tilbyr er formatering av eksisterende programmer for Internett, produksjon av programmer og kjøp og salg av rettigheter til å distribuere TV og film over nettet. Selskapet formaterer blant annet underholdningsprogrammer og nyheter for TV3 og Associated Press (AP) til Aftenposten og VG sine nettutgaver.

Seerne kan følge sendingene direkte eller plukke ut den delen de ønsker å se i opptak.

Til toppen