Ny Windows CE til jul

Microsoft lover to nye Windows-versjoner til jul. I tillegg til Windows 2000, skal Windows CE 3.0 rette opp problemene Microsoft har med å sikre seg en plass utenfor PC-en.

Microsoft lover to nye Windows-versjoner til jul. I tillegg til Windows 2000, skal Windows CE 3.0 rette opp problemene Microsoft har med å sikre seg en plass utenfor PC-en.

Microsoft i fjerde kvartal nå å være ferdig med den nye versjonen av Windows CE, selskapets operativsystem for lomme-PC-er og elektronikkbokser, skriver amerikanske Infoworld. Det nye operativsystemer som skulle gjøre det enklere å lage bærbare maskiner har vært utsatt flere ganger - rundt juletider i fjor lovet Microsoft at 3.0-versjonen skulle lanseres til sommeren.

- Det er den nye sanntidskjernen som det har tatt lengre tid å skrive enn forventet. Sanntidsbehandling av data vil blant annet gjøre det mulig å overvåke industriprosesser og andre presisjonsoppgaver, fortalte Gøran Relg, Microsofts nordiske salgssjef for Windows i februar

Windows CE 3.0 er en stor oppgradering som Microsoft håper skal rydde opp i de problemene operativsystemet sliter med. I markedet for lommedatamaskiner må Bill Gates foreløpig se seg grundig slått av PalmPilot, og selskapet har heller ikke lykkes i sine fremstøt mot mobiltelefonprodusentene. Microsoft sliter også med å få produsenter av Internett-bokser til å bruke Windows CE.

Microsoft skal ha lagt ned en stor jobb i å forbedre brukervennligheten, Infoworld forteller at mange brukere synes at Windows CE er klønete. Enkelte oppgaver som krever to trykk med en PalmPilot krever seks eller syv med Windows CE.

I tillegg har Microsoft utvidet operativsystem for å la det erstatte Windows 98 på enkle, bærebare PC-er.

CE 3.0 skal kunne håndtere opp til 48 MB minne og gi VGA-skjermoppløsning. Sammen med miniversjoner av Word, Access, Excel, PowerPoint og Internet Explorer i en 16 MB-minnebrikke kan databransjen lage lette bærebare maskiner eller enkle stasjonære PC-er.

Til toppen