Ny Windows Server er ikke viktig for alle

Windows Server 2008 er en oppgradering som ikke alle trenger, mener Gartner.

Ny Windows Server er ikke viktig for alle

Windows Server 2008 er en oppgradering som ikke alle trenger, mener Gartner.

Microsoft er snart klar med den nye Windows-versjonen sin for servere. Windows Server 2008 skal erstatte Windows Server 2003.

Begynn å test den nye versjonen og bestem deg for hva du trenger å gjøre, er rådet analyseselskapet Gartner serverer til IT-sjefer. Har man valgt Windows som operativsystem til sine servere, må man over uansett, for Microsoft slutter etterhvert å oppdater og lappe gamle versjoner.

Spørsmålet er om du ønsker å skynde deg eller om du bør vente. Og Gartners svar er vent, dersom du ikke har noen spesifikke behov. For Windows Server 2008 er ikke noen "må-ha-oppgradering".

"Windows Server 2008 is en viktig, inkremetell forbedring av Windows Server 2003.

Windows Server 2008 inneholder hundrevis av nye funksjoner, men de fleste er ikke viktige eller store. Det finnes "killer-funksjoner", men bare for spesifikke brukere, påpeker Gartner.

Analyseselskapet mener de største nyhetene er ligger i ny internett-server-modul (Internet Information Services/IIS) og Terminal Services RemoteApp.

For den viktige og store nyheten, den nye virtualiserings-teknologien kommer først til neste år. Microsoft kommer da med en såkalt hypervisor-pakke til Windows Server 2008. Hypervisor lar flere operativsystem kommunisere nesten direkte i parallell med maskinvaren. Dette er mer effektivt enn dagens system, der man må starte med et operativsystem i bunn og kjøre andre systemer oppå dette, noe som spiser ytelse.

Virtualiseringstillegg vil gjøre Windows Server 2008 til en større og viktigere oppgradering, men det blir likevel ikke så viktig som da Microsoft gikk til Windows Server 2000, mener Gartner.

Analyseselskapet påpeker dog at mange ikke vil kunne velge selv. En del organisasjoner vil bli tvunget til å oppgradere, for mange nye pakker baserer seg på å ha Windows Server 2008 i bunnen. Skal man utnytte Vista fullt ut, må man oppgradere til Windows Server 2008.

Til toppen